Tarta cu mac si crema de branza

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Tarta cu mac si crema de branza

Mesajde lucia_bp » 21/04/2010 08:42

Ca si in reclama de la berea Ciuc:
" Inca UNA si ma duc !"

=)) =)) =)) =)) =))

Prin urmare, ma alatur fanilor de dulciuri cu mac si vin pe forum cu o modesta reteta de tarta...cu MAC !

Ingrediente :

Aluat:
-250 g faina
-125 g unt moale
-75 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
-1 plic praf de copt (10 g)
-1 praf de sare

Umplutura:
-pana la 7 linguri lapte
-150 g mac macinat impreuna cu 100 g zahar sau macinati separat 150 g mac si amestecati-l cu 100 g zahar pudra ( se poate mari cantitatea de mac pana la 250 g, dupa preferinta, fara sa schimbati proportia la restul ingredientelor)
-75 g unt moale
-100 g zahar pudra
-4 oua
-500 g crema de branza Quark
-1 plic praf de budinca de vanilie

Pentru ornat:
-zahar praf vanilat

Preparare :

Aluat:
Amestecati fara sa framantati ingredientele enumerate, doar pana la omogenizare, astfel: faina cernuta impreuna cu praful de copt cu untul taiat bucatele pana are aspect granulos; adaugati restul ingredientelor si omogenizati repede.
Daca aluatul nu se leaga indeajuns, adaugati 1-2 linguri apa rece, iar daca este prea moale, putina faina.
Dati-i forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora- indicat ar fi 4 ore.
Intindeti o foaie si puneti in tava rotunda cu pereti detasabili( diametrul 26-28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand 2-3 cm de aluat si pe margini.
Intepati din loc in loc cu o furculita.

Umplutura:
Amestecati macul macinat impreuna cu zaharul ( adica 150 pana la 250 g mac + 100 g zahar) cu laptele pus pe rand si doar atat din cantitatea mentionata, cat va fi nevoie, astfel incat, dupa omogenizare sa obtineti o pasta legata, dar sa nu fie moale si sa curga, ci sa aiba un aspect mai nisipos.
Puneti-l peste aluatul din tava si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 7-10 min, la 185 grade sau pana ce blatul incepe sa prinda pe marginile ridicate o tenta aurie.
Intre timp, mixati intr-un bol untul pana se spumeaza, apoi, adaugati crema de branza, zaharul pudra, praful de budinca, galbenusurile si continuati sa bateti pana devin ca o crema.
Separat, bateti albusurile spuma tare si incorporate-l in crema cu branza, usor, prin rasturnare, cu o paleta, de jos in sus.
Turnati peste mac, in tava atunci scoasa din cuptor cu blatul semicopt si dati din nou la cuptor, la foc potrivit spre mic, pentru 35-40 min sau pana ce ultimul strat devine ferm si auriu.
Lasati la racit in tava 15 min, detasati peretii laterali si mai lasati inca cateva ore la racit, astfel in acest rastimp crema de branza continua sa se intareasca si felierea se va face perfect.
Pudrati cu zahar praf vanilat inainte de servire.
Fişiere ataşate
CIMG7339.JPG
CIMG7339.JPG (51.01 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7336.JPG
CIMG7336.JPG (51.28 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7327.JPG
CIMG7327.JPG (39.53 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7323.JPG
CIMG7323.JPG (44.48 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7317.JPG
CIMG7317.JPG (28.86 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7316.JPG
CIMG7316.JPG (51.85 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7314.JPG
CIMG7314.JPG (30.3 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7310.JPG
CIMG7310.JPG (24.47 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7283.JPG
CIMG7283.JPG (30.32 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7306.JPG
CIMG7306.JPG (89.61 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7305.JPG
CIMG7305.JPG (56.3 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7288.JPG
CIMG7288.JPG (66.29 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7284.JPG
CIMG7284.JPG (43.36 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7302.JPG
CIMG7302.JPG (27.5 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7281.JPG
CIMG7281.JPG (32.81 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7268.JPG
CIMG7268.JPG (34.45 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7255.JPG
CIMG7255.JPG (33.54 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7247.JPG
CIMG7247.JPG (45.47 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7245.JPG
CIMG7245.JPG (55.98 KiB) Vizualizat de 6094 ori
CIMG7337.JPG
CIMG7337.JPG (48.87 KiB) Vizualizat de 6094 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 21/04/2010 09:10

Ioi Lucia eu una is faca de mac si de mult n-am mancat ceva cu mac, tare bine arata tarta asta, si mai e si cu branza, ce sa zic, e pe lista! :D :love:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/04/2010 11:49

Inca una la catastif :P ....spune-mi te rog cum e branza aia? ....ce consistenta are?....sa vad cu ce o pot inlocui aici la mine....branza de casa ( vaca ) merge sau trebuie ceva gen philadelphia cream cheese?....mersi....pupici :hug: :hug:

dolcina
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 13/02/2010 07:23

Mesajde dolcina » 22/04/2010 04:16

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: ,foarte bine arata!
m-am laudat ca fac prajitura ta cu crema capuccino,dar ,surpriza :o :o :o :o ,ai mei nu au vrut ceva nou,am repetat papanasi cu smantana si dulceata de coacaze(sunt preferatii casei) dar nu ma las nici de promisiune. :D :D :D :D

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/04/2010 09:36

Super :buuun: , parca imi place si mai mult decat cealalta prajitura cu mac si frisca ... :roll: :hug: :flower:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 22/04/2010 10:38

Vai :buuun: Lucia ai combinat 2 ingrediente ce mie imi plac fffff. mult macul si brinza, am salvat reteta pt. la vara :P imi place mult ,mult de tot, multumesc pt. ea :pup:
Am o intrebare , cum este acea crema de brinza QuarK , seamana cu mascarpone sau mai repede cu ricotta???
:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/04/2010 11:50

dana67 scrie:Am o intrebare , cum este acea crema de brinza QuarK , seamana cu mascarpone sau mai repede cu ricotta???
:hug: :hug: :hug:


Vezi ca o gasim si noi in Italia branza asta ...este ca Philadelphia ...o crema de branza . Eu am luat-o sa mananc asa simpla ,este cremoasa. In Germania se pare ca branza asta Quark are aspectul mai asemanator cu ricotta italiana. :D

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 22/04/2010 12:33

Lucia, m-ai lovit la fix!
E dementiala combinatia ...pentru mine! Si mac si branza ...uite cum imi dai tu de lucru in week-end.

=D> =D> =D>
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/04/2010 03:04

elena.elena scrie:Ioi Lucia eu una is faca de mac si de mult n-am mancat ceva cu mac, tare bine arata tarta asta, si mai e si cu branza, ce sa zic, e pe lista! :D :love:


Elena draga,
Ce-i al tau e pus deoparte !
:vis: :vis: :vis:
Vine si vremea aceea cand ai sa-ti faci toate, dar toate poftele !
Ce mai conteaza in 100 de ani, cateva luni, saptamani sau zile.
Ce zici ?
Nu-i asa ca am dreptate !
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/04/2010 08:51

pupi scrie:Inca una la catastif :P ....spune-mi te rog cum e branza aia? ....ce consistenta are?....sa vad cu ce o pot inlocui aici la mine....branza de casa ( vaca ) merge sau trebuie ceva gen philadelphia cream cheese?....mersi....pupici :hug: :hug:


Pupi draga,
Simplu- branza Quark este de fapt o crema de branza ca si Philadelphia.
Se poate folosi ori care din cele doua.
Aspectul acestei creme de branza peste stratul de mac, este unul cremos, iar dupa coacere este foarte, foarte pufos.
Nici gand sa folosesti branza de vaci !

Sincer, este o tarta nemaipomenita !
:pup: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori