Prajitura mocca

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Prajitura mocca

Mesajde lucia_bp » 11/01/2010 11:34

Am crezut ca daca trec sarbatorile voi lua o pauza si nu voi mai face atat de multe prajituri.
M-am inselat!
Cererea este mare, rugamintile si mai si...asa ca m-am hotarat sa o fac pe aceasta, mai light, fara atatea creme.
Si iata ce a iesit:

Ingrediente :

Prajitura:
-150 g faina
-165 g zahar pudra
-150 g unt topit
-3 oua intregi
-3 lingurite cafea instant
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura cacao
-1 lingura apa

Sirop:
-165 g zahar
-180 ml apa
-3 lingurite cafea instant

Pentru ornat:
-frisca batuta, optional

Preparare :

Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba.
Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.

Prajitura:
Incingeti cuptorul la foc moderat.
Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.
Dizolvati cafeaua in apa.
Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta.
Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.
Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le.
Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata.
Omogenizati.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali.
Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.
Pastrati Âź din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min.
Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul.
Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.
Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.
Cine doreste poate orna cu frisca.
Fişiere ataşate
CIMG6239.JPG
CIMG6239.JPG (43.24 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6234.JPG
CIMG6234.JPG (42.19 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6230.JPG
CIMG6230.JPG (43.13 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6229.JPG
CIMG6229.JPG (44.56 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6228.JPG
CIMG6228.JPG (43.03 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6225.JPG
CIMG6225.JPG (44.64 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6224.JPG
CIMG6224.JPG (39.45 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6218.JPG
CIMG6218.JPG (72.84 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6217.JPG
CIMG6217.JPG (66.14 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6214.JPG
CIMG6214.JPG (37.99 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6213.JPG
CIMG6213.JPG (25.52 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6205.JPG
CIMG6205.JPG (35.89 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6211.JPG
CIMG6211.JPG (19.47 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6209.JPG
CIMG6209.JPG (24.1 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6208.JPG
CIMG6208.JPG (20.18 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6204.JPG
CIMG6204.JPG (38.78 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6202.JPG
CIMG6202.JPG (36.38 KiB) Vizualizat de 9072 ori
CIMG6200.JPG
CIMG6200.JPG (42.45 KiB) Vizualizat de 9072 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 11/01/2010 11:41

Imi place tare mult cum arata prajitura am sa o fac si eu :buuun: :buuun: :buuun: am sa revin cu parerea mea , dupa cum arata e super :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 11/01/2010 11:44

Mmmmmmmmmm,imi place cum "suna", imi place cum arata :D

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 11/01/2010 12:26

Felicitari Lucia,ce prezentare!!!
Salivez in fata monitorului,noroc ca tocmai mi se coace o portie de Vargabeles.

O sa incerc reteta cu siguranta.
=D> =D> =D> =D> :master: :master: :master:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 11/01/2010 01:27

waouuuuuu, ce bine arata! =D> =D> =D> =D>
Cand am vazut moka, abia asteptm sa ajung sa va rezultatul final, sunt un mare fan de prajitureala cu cafea. O fac sigur! :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2010 03:19

D_dana_a,
Se face repede si usor.
La mine a intervenit o problema.
Totul a decurs normal pana la faza coptului, cand dupa 10 min de stat in cuptor, se intrerupe furnizarea gazului.
A putut sa revina nu dupa mult timp, ca blatul meu nu a mai crescut in parametrii normali.
Prin urmare, prajitura nu are inaltimea pe care ar trebui sa o aiba
:badday: :badday: :badday:
Te astept cu impresii.
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2010 06:39

Ratatouille,
Multumesc !
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
epurasha
Bucatar in devenire
Mesaje: 324
Membru din: 23/09/2009 06:38

Mesajde epurasha » 11/01/2010 07:53

senzational ! imi place cum arata si dupa ingrediente... mmmm, trebuie sa fie ... de lins degetelele(pe furis asa merge :) )

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

ssalut

Mesajde elenaddd » 11/01/2010 09:13

:roll: :roll: :roll: sigur am s-o fac la sfarsitul saptamanii.

Avatar utilizator
tania_26
Incepator
Mesaje: 142
Membru din: 01/12/2009 06:49
Localitate: Timisoara

Mesajde tania_26 » 11/01/2010 09:42

Vai ce bine arata.... :buuun: :buuun: :buuun:
O sun pe sorela, poate in week-end ne distram putin prin bucatarie :P


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori