Septembrie 2010: Alege Tema Concurs - Bucatarul Lunii

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 04/09/2010 01:38

Vad ca luna asta nu va fi greu cu tema de concurs :) Si mie primul gand cand a aparut propunerea cu carnea, a fost la cea de vita :lol: :buuun:
Imagine

dinumario
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 04/09/2010 12:47

nu neaparat trebuie sa folosesti muschi de vita la fel de bi

Mesajde dinumario » 04/09/2010 01:41

nu neaparat trebuie sa folosesti muschi de vita pentru ca e foarte scump.poti folosiimuschiul dela pulpa asa numitul rump si iese la fel de delicios stroganofful

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 06/09/2010 09:13

Gata, votez si eu pt vita, tocmai am 'tocmit" 1/2 de vitel asa ca voi avea materie prima si astept cu nerabdare idei pentru a o gati! :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/09/2010 09:16

elena.elena scrie:Gata, votez si eu pt vita, tocmai am 'tocmit" 1/2 de vitel asa ca voi avea materie prima si astept cu nerabdare idei pentru a o gati! :wink:


:o :hug: super! ai sa ai destula materie prima :P

Avatar utilizator
teodora49
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 08/09/2010 07:43
Localitate: Constanta, Romania

Mesajde teodora49 » 08/09/2010 08:28

=D> Bun subiect ati ales, asa ca fiind cea mai noua pe forum, va voi scrie o reteta cu carne de vita pe care eu o fac des sotului si pentru regim :

Carnea de vita o tai bucatele nu foarte mici, o spal si acum urmeaza 2 optiuni :
1. daca o fac pentru ceilalti mebrii ai familiei, le prajesc iute cu putin ulei sa prinda o crusta, astfel isi pastreaza sucul
2. daca o fac pt regim , le fierb direct in apa (scurg de 2-3 ori apa pt. ca lasa sange :wink: )

Ne mai trebuie o ceapa taiata marunt, 3-4 catei de usturi iarasi maruntiti, 2-3 foi dafin, un ardei tocat, 1 morcov rondele mici, oregano, sau alte condimente dupa gustul dvs. si toate acestea le adaug peste carnea care (fiarta sau prajita) am pus-o intr-o oala de pamant (sau vas mai larg) pe foc cu apa cat sa acopere, cu putin ulei si le las sa fiarba pana ce carnea este gata iar toate aceste legume s-au topit si formeaza un sos ingrosat iar la urma adaug rosiile taiate marunt (sau folosesc cu succes o cutie de rosii pellate din acelea pt sos pizza) si un paharel de vin alb . Las sa scada si cand opresc focul adaug din belsug patrunjel verde tocat.

Ca si garnituri aveti de ales: orez sarbesc sau piure de cartofi alaturi sau orice alta garnitura de legume :wink:

Va asigur ca este foarte buna ! :party:


Imagine

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 09/09/2010 11:17

Ok, E oficial :) Tema de concurs pentru luna Septembrie e: Retete cu vita/vitel

:party: :party: :party:
Imagine

Avatar utilizator
asa
Incepator
Mesaje: 45
Membru din: 21/10/2008 03:35
Localitate: bucuresti

retete de toamna

Mesajde asa » 11/09/2010 10:28

pupi scrie:Propune tu o mancare si fiecare sa o faca si sa o serveasca in felul ei :) ....sa vedem unde ajungem :wink: ....e ceva inedit nu? :D... cred ca ar fi o experienta faina 8), sa vedem cum percepem fiecare si cum gatim fiecare acelas fel, cum o prezentam, cu ce accesoriu alimentar reusim sa o completam, in ce fel de farfurii o servim , etc, etc.... :vis: :clipocit:

ce-ar fi sa pregatim retete cu ciuperci, in combinatie cu alte legume, sau placinte cu legume, de post sau de dulce ,dupa nevoi.!
felicia-asa

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 22/09/2010 12:10

teodora49 scrie:=D> Bun subiect ati ales, asa ca fiind cea mai noua pe forum, va voi scrie o reteta cu carne de vita pe care eu o fac des sotului si pentru regim :

Carnea de vita o tai bucatele nu foarte mici, o spal si acum urmeaza 2 optiuni :
1. daca o fac pentru ceilalti mebrii ai familiei, le prajesc iute cu putin ulei sa prinda o crusta, astfel isi pastreaza sucul
2. daca o fac pt regim , le fierb direct in apa (scurg de 2-3 ori apa pt. ca lasa sange :wink: )

Ne mai trebuie o ceapa taiata marunt, 3-4 catei de usturi iarasi maruntiti, 2-3 foi dafin, un ardei tocat, 1 morcov rondele mici, oregano, sau alte condimente dupa gustul dvs. si toate acestea le adaug peste carnea care (fiarta sau prajita) am pus-o intr-o oala de pamant (sau vas mai larg) pe foc cu apa cat sa acopere, cu putin ulei si le las sa fiarba pana ce carnea este gata iar toate aceste legume s-au topit si formeaza un sos ingrosat iar la urma adaug rosiile taiate marunt (sau folosesc cu succes o cutie de rosii pellate din acelea pt sos pizza) si un paharel de vin alb . Las sa scada si cand opresc focul adaug din belsug patrunjel verde tocat.

Ca si garnituri aveti de ales: orez sarbesc sau piure de cartofi alaturi sau orice alta garnitura de legume :wink:

Va asigur ca este foarte buna ! :party:


Imagine



Nu prea inteleg ce cauta poza aceasta aici.


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori