Negresa pufoasa cu glazura

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

onuta1509
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 08/02/2016 10:32

Negresa pufoasa cu glazura

Mesajde onuta1509 » 08/02/2016 10:39

Zahar 250 gr
Faina de grau 300 gr
2 oua
200 ml lapte
20 lg cacao
30 gr unt
1 lg ulei
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
3 lg nuca de cocos
5 lg de nuca macinata
1/2 pahar cu dulceata de visine
<br/><br/> Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele : untul, laptele,cacaoa,zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul.Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia ( rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra.Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.

Pregatirea glazurei:

Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc.
( aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)

Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.

Lasam sa se raceasca ( pentru insiropare) - ( optional)

Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!

<br/><br/> Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte
Fişiere ataşate
2016_02_08_23_09_21.jpg
2016_02_08_23_09_21.jpg (48.78 KiB) Vizualizat de 975 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori