Tocana de legume cu morcov si orez

Postat pe: 19-10-2018
(0)

Ingrediente

2 kg ardei grasi rosii
1 kg ceapa
2 kg dovlecei
1 kg morcov
4 kg rosii
400 g orez
700 ml ulei
Foi de dafin
Piper
Frunze de patrunjel
Sare dupa gust.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se spala ardeii, indepartam cotoarele si semintele si tocam cu masina de tocat. Dovleceii se curata de coaja, se scobeste interiorul de seminte, se taie cubulete. Rosiile se oparesc, apoi se decojesc si se taie felii subtiri. Morcovii se curata si se da prin razuitoarea cu gauri mari.
Intr-o cratita mai larga se toarna uleiul, cand s-a incins, punem ceapa si o calim pana se inmoaie. Apoi se adauga pe rand morcovii, ardeii, dovleceii si rosiile, condimentele dupa gust si presaram cu frunzele de patrunjel tocate marunt, lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte legumele, se adauga orezul fiert si mai lasam sa fiarba pana uleiul iese deasupra. Tocana se pune in borcane sterilizate se infileteaza capacele si le sterilizam 30 de minute. Se pune intre paturi pana a doua zi, apoi se depoziteaza la rece in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocana de legume cu morcov si orez" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Pentru reusita deplina a acestei conserve se poate presara in fiecare borcan ,deasupra tocanei 1/2 aspirina pisata si se toarna 2-3 linguri de ulei incins.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de legume cu morcov si orez