Tort cu crema de mere

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Tort cu crema de mere

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 10:37

Pentru blat ai nevoie de:
4 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 1/2 praf de copt, 6 linguri apa fierbinte, arome:vanilie, coaja de lamaie, portocala.
Separi albusurile de galbenusuri.Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc.Pui pe rand apa fierbinte ,apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma.Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt.Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul..
Fişiere ataşate
DSCF0065.JPG
Blatul copt .
DSCF0065.JPG (94.61 KiB) Vizualizat de 5404 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 10:47

Pentru crema ai nevoie de:700 ml apa, 8 linguri zahar,zeama de la 1/2 lamaie, cca 600 g mere curatate si taiate cubulete, 2 budinci de vanilie,,5 g gelatina.
500 ml frisca lichida pt. decor.
150 ml apa+ 4 linguri zahar, 2 plicuri de zahar vanilat pt. sirop..
Pregatesti siropul si insiropezi blatul.
Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.
Fişiere ataşate
DSCF0066.JPG
DSCF0066.JPG (61.49 KiB) Vizualizat de 5400 ori
Ultima oară modificat 23/02/2006 10:56 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 10:54

Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte.Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se pune gelatina.Se amesteca usor.
Fişiere ataşate
DSCF0067.JPG
DSCF0067.JPG (57.55 KiB) Vizualizat de 5394 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 10:58

Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.
Fişiere ataşate
DSCF0068.JPG
DSCF0068.JPG (69.54 KiB) Vizualizat de 5391 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 11:00

A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.
Fişiere ataşate
DSCF0069.JPG
DSCF0069.JPG (26.92 KiB) Vizualizat de 5389 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 11:01

Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.
Fişiere ataşate
DSCF0078.JPG
DSCF0078.JPG (83.42 KiB) Vizualizat de 5386 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 11:03

Sectiune
Fişiere ataşate
DSCF0081.JPG
DSCF0081.JPG (104.56 KiB) Vizualizat de 5384 ori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 23/02/2006 11:08

superb!!!!shi blatul e siropos, nu?Daca nu cum sa fac sa fie? Mor dupa tot ce e dulce cu mere!!!!am sa-l incerc la ziua mea!!! :)
liliana

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 23/02/2006 11:16

Citeste cu atentie:am scris ca se siropeaza.Il siropezi cat vrei.Are si calorii putine(fara unt, lapte, oua multe...)

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 23/02/2006 11:26

Cred ca e si foarte racoros dupa cat arata reteta!
Bun de incercat ... numai ca daca nu am tava cu inel cum fac? :?:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori