Tort Kodrit Kadir

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Tort Kodrit Kadir

Mesajde sabina1609 » 24/06/2009 09:54

Ingrediente
pentru caramel:
800 ml lapte
5 ouă
200 g zahăr
1 zahar vanilinat
1 esenta de rom
pentru blat:
1 ou
100 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
praf de copt
100 grame faina
3 linguri de cacao
1 lingura de cafea/ness

Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine.
Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare şi laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.

Intr-un alt vas, caramelizam cinci linguri de zahar. Lasam putin sa se intareasca si adaugam caramelul facut mai devreme. Imediat turnam in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija la coacere se va ridica la suprafata.
Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Pentru o mai buna siguranta facem testul scobitoarei. Mie mi s-a intamplat ca balatul sa se crape insa nu a fost nicio problema.
Cand este gata scoatem vasul din cuptor si lasam sa se raceasca. Apoi punem platoul pe care vrem sa servim tortul peste vasul care a fost in cuptor (atentie fel de vas folositi) si printr-o miscare rapida rasturnam tortul. Vom avea astfel un tort cu trei straturi: caramel, crema de zahar ars si blat. Se pastreaza foarte bine la frigider (pana la 3-4 zile).
In speranta ca v-am convins sa treceti la fapte, va urez "spor la treaba" si astept cu drag impresiile voastre.
Fişiere ataşate
tort6_resize.jpg
tort6_resize.jpg (43.17 KiB) Vizualizat de 9812 ori
tort5_resize.jpg
tort5_resize.jpg (53.46 KiB) Vizualizat de 9812 ori
tort4_resize.jpg
tort4_resize.jpg (48.27 KiB) Vizualizat de 9812 ori
tort3_resize.jpg
tort3_resize.jpg (83.41 KiB) Vizualizat de 9812 ori
tort2_resize.jpg
tort2_resize.jpg (63.81 KiB) Vizualizat de 9812 ori
tort1_resize.jpg
tort1_resize.jpg (51.38 KiB) Vizualizat de 9812 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/06/2009 10:25

Arata tare bine, ma gandesc sa incerc dar am o nelamurire...in ce vas ai caramelizat zahar si in ce vas ai copt. Se pare ca a fost unul si acelas vas....ma gandesc daca se poate folosi o forma de tarta mare, dupa cate se vede nu este prea inalt tortul asta. Ce zici se poate folosi forma de tarta?
Daca nu , atunci se poate folosi forma de tort cu peretii detasabili?Mersi . Imi place tortul asta. :hug:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 24/06/2009 10:29

pupi scrie:Arata tare bine, ma gandesc sa incerc dar am o nelamurire...in ce vas ai caramelizat zahar si in ce vas ai copt. Se pare ca a fost unul si acelas vas....ma gandesc daca se poate folosi o forma de tarta mare, dupa cate se vede nu este prea inalt tortul asta. Ce zici se poate folosi forma de tarta?
Daca nu , atunci se poate folosi forma de tort cu peretii detasabili?Mersi . Imi place tortul asta. :hug:


Pupi, eu am caramelizat zaharul intr-un vas obisnuit de inox. Si de copt l-am copt intr-o forma rotunda de silicon, pentru ca era cea mai buna pentru a-l rasturna rapid la final. La mine aceasta era cea mi buna, nu avea manere, se incadra si cu platoul pe care l-am pus.
Eu zic ca poti folosi si forma de tarta. :D

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/06/2009 06:12

Ooo !!!
Ce tort grozav !
Cu siguranta il voi pregati, mai ales ca are crema de zahar ars care imi place tare mult.
Multumesc pentru reteta !
Felicitari Sabina !
Esti grozava !
=D> =D> =D>
:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 24/06/2009 06:25

Felicitari pentru un preparat deosebit de apetisant!!
ImagineImagineImagine

deeaandreeadeea
Incepator
Mesaje: 77
Membru din: 14/01/2009 05:32
Localitate: Suceava

Mesajde deeaandreeadeea » 24/06/2009 07:53

arata exceptional de bine..si cum se zicea..apetisant cu siguranta... =D>

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 24/06/2009 08:35

Asta este un adevarat tort destept :lol:
Arata foarte bine :buuun: :master: :master: :master:
Sabina, felicitarile mele! =D> =D> =D>
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 24/06/2009 08:41

lucia_bp scrie:Ooo !!!
Ce tort grozav !
Cu siguranta il voi pregati, mai ales ca are crema de zahar ars care imi place tare mult.
Multumesc pentru reteta !
Felicitari Sabina !
Esti grozava !
=D> =D> =D>
:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower:


Lucia, ma faci sa :blushing: :blushing: :blushing: !!!
:D

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 24/06/2009 08:42

alinaraluca2000 scrie:Felicitari pentru un preparat deosebit de apetisant!!


Multumesc, Alina!
Trebuie sa mentionez ca reteta o am de pe un blog bulgaresc :)

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 24/06/2009 08:43

deeaandreeadeea scrie:arata exceptional de bine..si cum se zicea..apetisant cu siguranta... =D>


Multumesc, deeaandreeadeea!


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori