Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
mirela0911
Incepator
Mesaje: 25
Membru din: 29/11/2015 05:36
Localitate: Tg-Mures

Tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Mesajde mirela0911 » 09/07/2017 06:06

Pt. blat:
8 albusuri
un praf de sare
8 lg zahar
250 g nuca macinata
4 lg faina
1 plic praf de copt
Pt. crema:
3 galbenusuri
3 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 lg amidon
350 ml lapte
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
Mai avem nevoie de:
3 lg zahar
o mana de nuca
Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii, cca 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei parti.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul apoi laptele cate putin pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca.

Separat se mixeaza mascarponele, adaugand in 2-3 reprize frisca lichida. Din acest amestec, se opresc 3-4 lg, restul se omogenizeaza treptat cu budinca racita.

Intr-o cratita, se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot, se adauga nuca, se amesteca bine, apoi se rastoarna pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se macina, nu foarte fin, sa ramana si bucatele mai mari.

Pe un platou,l se asaza primul blat, se unge cu o treime din crema de vanilie, se pune al doilea blat, se unge cu crema. iar deasupra se pune ultimul blat. Se imbraca tortul in crema de vanilie ramasa, iar deasupra se fac cateva moatze din crema de mascarpone cu frisca pastrata.

Se tapeteaza pe margini cu krantz-ul de nuca (la capitoul acesta trebuie sa mai exersez) si se presara si deasupra. Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
20170611-181306-2.jpg
20170611-181306-2.jpg (1.16 MiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-214736-2.jpg
20170610-214736-2.jpg (1022.25 KiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-214548-2.jpg
20170610-214548-2.jpg (741.43 KiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-214427-2.jpg
20170610-214427-2.jpg (1.17 MiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-201841-2.jpg
20170610-201841-2.jpg (519.83 KiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-201806-2.jpg
20170610-201806-2.jpg (1.16 MiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-200404-2.jpg
20170610-200404-2.jpg (637.77 KiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-191437-2.jpg
20170610-191437-2.jpg (1.01 MiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-190627-2.jpg
20170610-190627-2.jpg (1.24 MiB) Vizualizat de 547 ori
20170610-190622-2.jpg
20170610-190622-2.jpg (617.84 KiB) Vizualizat de 547 ori
20170611-181738-2.jpg
20170611-181738-2.jpg (850.83 KiB) Vizualizat de 547 ori
mirela0911

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori