Prajitura Fanta

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Fanta

Ingrediente

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt, grasime 85%
  • 300 gr smantana, grasime 30%.
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza ouale la robot, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o pasta densa.


Se amesteca faina de grau cu cacaua, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.


Crema:


Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.


Glazura:


Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.


Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Bucataras.RO

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar

foto credit Tudor Raiciu

Milkshake Capsuni & Banane & sirop de artar
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui