Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină de farmec rustic. Cojile de ceapă, cu nuanțele lor calde și variate, conferă ouălor o paletă naturală de culori, de la auriu până la maro închis, cu nuanțe subtile de roșu și portocaliu.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ingrediente

  • • 30 de ouă proaspete
  • • o jumătate de linguriţă de sare
  • • o lingură de oţet
  • • cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele
  • • 50 grame de slănină

Mod de preparare

Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră.
Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.
Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întampina învierea Domnului.
Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.
Sărbători Pascale binecuvântate!

Daca v-a placut reteta noastra de oua rosii vopsite cu coji de ceapa, va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: oua din gelatina - aperitiv pascal, oua vopsite natural (dupa retetele bunicii) sau oua scotiene

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute