Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină de farmec rustic. Cojile de ceapă, cu nuanțele lor calde și variate, conferă ouălor o paletă naturală de culori, de la auriu până la maro închis, cu nuanțe subtile de roșu și portocaliu.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ingrediente

  • • 30 de ouă proaspete
  • • o jumătate de linguriţă de sare
  • • o lingură de oţet
  • • cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele
  • • 50 grame de slănină

Mod de preparare

Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră.
Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.
Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întampina învierea Domnului.
Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.
Sărbători Pascale binecuvântate!

Daca v-a placut reteta noastra de oua rosii vopsite cu coji de ceapa, va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: oua din gelatina - aperitiv pascal, oua vopsite natural (dupa retetele bunicii) sau oua scotiene

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia