Ingrediente

Ouă fierte 6 bucăți,
Carne tocată de porc cca. 450 g,
Ceapă verde codițe de la cca. 3 legături,
Ouă 2 bucăți,
Pesmet 3-4 linguri,
Pâine veche 3-4 felii,
Sare de  mare cu verdețuri,
Piper proaspăt măcinat,
Boia de ardei dulce ½ lingură,
Praf de cury 1 linguriță,
Usturoi pisat 3- 4 căței,
Ulei de rapiță pentru prăjit.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute.
Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt.
Apoi se asezonează de sare, piper, boia, praf de curry, usturoi.
Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus, se dau prin pesmet.
Apoi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc pe toate părțile.
Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.
Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) atât calde, cât și reci.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Oua scotiene" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oua scotiene