Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga jumatate din gogosari si se tin la foc potrivit 1-2 minute, mestecandu-i din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga si ceilalti gogosari si se mai tin toti la foc mic circa 10 minute, acoperiti cu un capac (daca ii vreti mai tari, tineti-i 5 minute), amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata, gogosarii se scot din sos si se lasa sa se racoreasca.
Se pun gogosarii in borcane, apoi acestea se umplu cu sosul. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii