Gogosari in sos de mustar cu otet

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in sos de mustar cu otet

Ingrediente

  • 1 kg gogosari (cantariti curatati de cotor si seminte)
  • 100 g zahar
  • 100 g mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga jumatate din gogosari si se tin la foc potrivit 1-2 minute, mestecandu-i din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga si ceilalti gogosari si se mai tin toti la foc mic circa 10 minute, acoperiti cu un capac (daca ii vreti mai tari, tineti-i 5 minute), amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata, gogosarii se scot din sos si se lasa sa se racoreasca.
Se pun gogosarii in borcane, apoi acestea se umplu cu sosul. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Salata de boeuf cu linte si conopida
Bucataras.RO

Salata de boeuf cu linte si conopida

Salata de boeuf cu linte si conopida
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate