Gogosari in sos de mustar cu otet

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in sos de mustar cu otet

Ingrediente

  • 1 kg gogosari (cantariti curatati de cotor si seminte)
  • 100 g zahar
  • 100 g mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga jumatate din gogosari si se tin la foc potrivit 1-2 minute, mestecandu-i din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga si ceilalti gogosari si se mai tin toti la foc mic circa 10 minute, acoperiti cu un capac (daca ii vreti mai tari, tineti-i 5 minute), amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata, gogosarii se scot din sos si se lasa sa se racoreasca.
Se pun gogosarii in borcane, apoi acestea se umplu cu sosul. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)