Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta pentru a savura prajituri de sezon.
Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de sare si zaharul. Adauga untul rece si framanta rapid cu degetele sau foloseste un blender pana obtii o consistenta sfaramicioasa. Adauga oul si 2-3 linguri de apa rece, framantand pana cand aluatul devine omogen. Daca este necesar, mai adauga putina apa. Formeaza o bila din aluat, infasoar-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intr-un bol, amesteca prunele cu zmeura, zaharul, amidonul, extractul de vanilie, zeama de lamaie si, daca doresti, un praf de scortisoara. Lasa umplutura sa stea timp de 10-15 minute pentru ca fructele sa lase putin suc. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime. Transfera aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt, aranjeaza-l uniform si indeparteaza excesul de aluat de pe margini. Toarna umplutura de fructe peste aluatul din forma si distribuie-o uniform. Coace tarta in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, pana cand aluatul este auriu, iar umplutura este bine coapta si usor caramelizata. Lasa tarta sa se raceasca in forma pentru cateva minute, apoi scoate-o pe un gratar pentru a se raci complet. Serveste tarta simpla sau cu o lingura de frisca sau inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra de tarta cu prune si zmeura, atunci te invitam sa descoperi si altele, la fel de delicioase: Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa, Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara sau Clafoutis cu prune
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii