Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta pentru a savura prajituri de sezon.

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece, taiat cubulete
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apa rece
  • Un praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g prune, fara samburi si taiate felii
  • 150 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • Un praf de scortisoara (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de sare si zaharul. Adauga untul rece si framanta rapid cu degetele sau foloseste un blender pana obtii o consistenta sfaramicioasa. Adauga oul si 2-3 linguri de apa rece, framantand pana cand aluatul devine omogen. Daca este necesar, mai adauga putina apa. Formeaza o bila din aluat, infasoar-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intr-un bol, amesteca prunele cu zmeura, zaharul, amidonul, extractul de vanilie, zeama de lamaie si, daca doresti, un praf de scortisoara. Lasa umplutura sa stea timp de 10-15 minute pentru ca fructele sa lase putin suc. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime. Transfera aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt, aranjeaza-l uniform si indeparteaza excesul de aluat de pe margini. Toarna umplutura de fructe peste aluatul din forma si distribuie-o uniform. Coace tarta in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, pana cand aluatul este auriu, iar umplutura este bine coapta si usor caramelizata. Lasa tarta sa se raceasca in forma pentru cateva minute, apoi scoate-o pe un gratar pentru a se raci complet. Serveste tarta simpla sau cu o lingura de frisca sau inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra de tarta cu prune si zmeura, atunci te invitam sa descoperi si altele, la fel de delicioase: Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa, Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara sau Clafoutis cu prune
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa