Clafoutis cu prune

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 10-12 prune coapte
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 100 g. faina
  • 220 ml lapte
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt.

Pentru prepararea aluatului, se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.

Se toarna aluatul peste prunele din vas, apoi se introduce la cuptor pentru 25 minute la foc potrivit.

Cand este gata, se scoate vasul cu clafoutis, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sos (dip) de Usturoi
4
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

pranzul a trecut dar sunt perfecti atat pentru pranz cat si pentru cina,alaturi de un gratar si o salata sau niste...

Cartofi noi cu cascaval la cuptor
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce