Clafoutis cu prune

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 10-12 prune coapte
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 100 g. faina
  • 220 ml lapte
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt.

Pentru prepararea aluatului, se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.

Se toarna aluatul peste prunele din vas, apoi se introduce la cuptor pentru 25 minute la foc potrivit.

Cand este gata, se scoate vasul cu clafoutis, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici