Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Complexitate
redusa
Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Ingrediente

  • morcovi
  • mazare
  • cartofi
  • cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton
  • coji de oua
  • supa
  • gelatina cite este nevoie pentru cantitatea de lichid (supa) folosita

Mod de preparare

1. Cu virful unui cutit facem o mica gaura in coaja oului crud (o gaura pe care apoi o largim cu atentie) si cu o scobitoare rupem galbenusul in interiorul oului dc nu reusim sa il scoatem altfel.

2. Inmuiem gelatina asa cum scrie pe pachet mai intii in apa rece si apoi o topim in supa calduta.

3. Cu ajutorul unei scobitori potrivim in interiorul oului frunzulite de marar/ patrunjel/ busuioc sau ce va place.

4. Umplem ouale cu: morcovi, mazare, cartofi, cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton fiecare poate face cum ii place. Eu am pus: morcov, cartof, mazare, marar, cremvurst si gogosar murat.

5. Adaugam supa cu gelatina pina cind se umple.

6. Lasam sa se raceasca citeva ore in frigider si apoi le curatam de coaja si le asezam pe platou.
Ideea mi-a venit cind am vazut pozele luate de pe net publicate de Maria la subiectul cu ornamente... am zis ca se poate face usor ... seamana cu ouale din legume facute de Anjelic anul trecut.

Am spart insa ouale in fund: lol: ca apoi sa le pun sa stea ioarecum in picioare ca in poza cu pricina (nu culcate ca ale lui Angi).

E bine sa le curatati de coaja cu putin timp inainte sa le serviti ca se cam "aburesc". Adica daca stau ff mult asa curatate in farfurie si pe masa din bucatarie cum a stat al meu dupa ce l-am, pozat (3 ore pe masa) arata cam "aburit " si usor "inmuiat", deci nu le curatati cu mult timp inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Prajitura marmorata cu cirese
Bucataras.RO

Prajitura marmorata cu cirese

reteta este luata de la draga mea rocsi http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-cu-cirese-47307.html este atat...

Prajitura marmorata cu cirese
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui