Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Complexitate
redusa
Oua din Gelatina - Aperitiv Pascal

Ingrediente

  • morcovi
  • mazare
  • cartofi
  • cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton
  • coji de oua
  • supa
  • gelatina cite este nevoie pentru cantitatea de lichid (supa) folosita

Mod de preparare

1. Cu virful unui cutit facem o mica gaura in coaja oului crud (o gaura pe care apoi o largim cu atentie) si cu o scobitoare rupem galbenusul in interiorul oului dc nu reusim sa il scoatem altfel.

2. Inmuiem gelatina asa cum scrie pe pachet mai intii in apa rece si apoi o topim in supa calduta.

3. Cu ajutorul unei scobitori potrivim in interiorul oului frunzulite de marar/ patrunjel/ busuioc sau ce va place.

4. Umplem ouale cu: morcovi, mazare, cartofi, cremvurst sau sunca sau chiar carne de pui fierte si taiate ca pt salata beuf sau in varianta cu peste cu ton fiecare poate face cum ii place. Eu am pus: morcov, cartof, mazare, marar, cremvurst si gogosar murat.

5. Adaugam supa cu gelatina pina cind se umple.

6. Lasam sa se raceasca citeva ore in frigider si apoi le curatam de coaja si le asezam pe platou.
Ideea mi-a venit cind am vazut pozele luate de pe net publicate de Maria la subiectul cu ornamente... am zis ca se poate face usor ... seamana cu ouale din legume facute de Anjelic anul trecut.

Am spart insa ouale in fund: lol: ca apoi sa le pun sa stea ioarecum in picioare ca in poza cu pricina (nu culcate ca ale lui Angi).

E bine sa le curatati de coaja cu putin timp inainte sa le serviti ca se cam "aburesc". Adica daca stau ff mult asa curatate in farfurie si pe masa din bucatarie cum a stat al meu dupa ce l-am, pozat (3 ore pe masa) arata cam "aburit " si usor "inmuiat", deci nu le curatati cu mult timp inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
3
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot

Nu puteam sa nu incerc si o asa zisa tocanita la noul meu aparat slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital si cum carnea de vitel e...

Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gustos.RO

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii