Cafeneaua ( 63)

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/06/2014 08:46

Deci agar-agar e varianta naturala si vegetala a gelatinei....se gaseste in R dar nu stiu exact unde....marshmellows poti cumpara de la supermarket , intrebi si tu la ce raion se gaseste( in general pe langa dulciuri/produse de copt, etc...)....la crema de branza, daca folosesti din cea de vaca si nu este coapta in acelasi timp cu prajitura trebuie sa folosesti gelatina/agar-agar si daca nu folosesti branza de vaci proaspata ci folosesti o crema de branza sau masscarpone ar trebui sa fie destul de teapana....ricota daca folosesti vezi ca si aia are diferite consistente depinde de producator....am vazut ricota mai umeda si cutii cu ricota foarte foarte seaca....
La torturi de obicei se foloseste o branza crema gen mascarpone/philadelphia cream cheese sau asa cum am scris mai sus, branza de vaci proaspata/ricota amestecata cu ou, zahar eventual frisca( depinde de ce vrei sa faci) si gelatina pentru a o inchega( in cazul asta crema nu se coace) ....sigur mai sant si alte variante dar asta e cea mai rapida si prima care mi-a venit in minte in timp ce iti scriu...sper sa te ajute :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/06/2014 11:21

Claudia :hug: :hug: :pup: ce mai e nou la tine???
Am inteles ca e tare cald....la noi e placut, pe la pranz este putin mai cald dar nu deranjant in rest placut, sa tot stai afara , la soare, in gradina etc.....am fost azi cu bicicleta 13 km ( dus- intors) si sant stoarsa acuma :P :P .....maine repet figura de azi :P

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/06/2014 11:28

Multumesc Anca!
Am sa incerc agar-agar, am vazut ca Bia si Roxana (Xanora) folosesc asa ceva si cu siguranta este sanatos.
De marshmallow nu am intrebat nicaieri, am vrut sa merg la sigur cu cautarea!
Glazura din branza pe care am facut-o din branza crema Philadelphia, unt nesarat si zahar pudra nu are consistenta dorita, e prea moale, nu stiu, poate gresesc undeva; nu e bun zaharul ?
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 11/06/2014 05:06

Pupi la noi azi un pic inorat :( si avem si serbarea de la gradi care se tine afara :(
Am sapat azi gradina pana acum toate bune am mai cumparat si salata creata si trebuie sa o plantez zilele astea :)
Te invidiez ca stii sa mergi pe bicicleta eu nu am invatat :cry: nu am avut bicicleta cand eram mica si dupa era prea tarziu , bucurate de plimbari placute :hug: :hug:
Mikirafaela ma bucur ca ai venit la cafeluta , am citit intr-o carte de bucate ca agar -agar se poate inlocui si cu amidon de porumb sau de cartofi , inca nu am incercat :) :hug:
Antonia , Dany :hug: :hug:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/06/2014 05:29

Claudia, eu nici acuma nu am apucat sa pun guliile, sfecla rosie si usturoiul :cry: :cry: , parca nu mai am timp suficient pentru toate :( ....
De cand am amintiri merg cu bicicleta, asta era mijlocul meu de locomotie in Romania parca eram lipita de bicicleta. Aici merg mai rar ca sant distante foarte, foarte mari dar de placere si pentru miscare mai o folosesc dar , asa cum am spus, nu asa de des pe cum as vrea.....mi-am propus ca macar pe perioada cat imi permite vremea sa o folosesc mai des, e un exercitiu tare bun pentru picioare :P ....de azi incep si la noi ploile :( :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 11/06/2014 09:49

Buna fetelor, am trecut si eu pe la cafenea.
Am avut niste probleme de sanatate care m-au tinut departe de laptop si internet.Mi-a fost dor de voi si abia astept sa citesc ce ati postat in perioada cat am lipsit.
Va pup,Bianca

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 11/06/2014 10:13

mikirafaela scrie:Buna fetelor!
:pup: :hug: pe toate! Imi lipsiti foarte mult!
Am si eu cateva intrebari:
- cu ce pot inlocui gelatina ( am o reteta care necesita folosirea ei dar vreau un inlocuitor natural) ?
- vreau sa fac un tort cu crema de branza dar se tot flescaieste ( crema iese moale orice as face)... aveti o reteta buna?
- unde gasesc "marshmallow" de cumparat?
Mai aveam cateva in cap dar cum acum m-am blocat,va mai intreb pe parcurs!
O zi frumoasa!


Buna Miki, asa cum au spus si fetele inantea mea, agar agar este un inlocuitor natural al gelatinei. iti atasez 2 fotografii cu ingredientele si cu marca pe care o foloesc eu.Mai exista si varianta sub forma de foi dar pe aceasta nu am folosit-o niciodata.Eu cumpar agar agar de la Plafar sau DM.
Referitor la crema de branza, ai scurs bine branza inainte sa o pui in crema?
Sper ca raspunsul meu nu este prea in intarziere.
Iti doresc o seara buna!
Fişiere ataşate
agar_agar_ingrediente.jpg
agar_agar_ingrediente.jpg (59.91 KiB) Vizualizat de 2087 ori
agar_agar_marca.jpg
agar_agar_marca.jpg (70.35 KiB) Vizualizat de 2087 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/06/2014 09:23

Sunt prezenta si eu pentru destul de scurt timp...asa este vara la mine...tot revin acasa si iar plec :D

Din pacate am avut ultimele 2 saptamani cu mari probleme de sanatate ale unui caine si o pisica...am fost tot pe drumuri si la spitale cu ei...acum trebuie sa am rabdare si sa ii supraveghez in permanenta...abia reusesc sa dau o fuga sa fac ceva cumparaturi...

Mi-a fost tare dor de voi :love: :love: :love:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 12/06/2014 12:36

Buna Bia! :hug:
Iti doresc insanatosire grabnica. Ma bucur ca mi-ai atasat poze cu "agar-agar", asa am idee de cum arata , macar ambalat. De crema de branza tot o probez dar nici un rezultat de Doamne ajuta dar sper sa-i dau de cap.
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 12/06/2014 06:52

mikirafaela scrie:Buna Bia! :hug:
Iti doresc insanatosire grabnica. Ma bucur ca mi-ai atasat poze cu "agar-agar", asa am idee de cum arata , macar ambalat. De crema de branza tot o probez dar nici un rezultat de Doamne ajuta dar sper sa-i dau de cap.
:hug: :pup:


Buna Miki
Multumesc pentru urari si ma bucur mult sa te vad pe RC.
:love: :love: :love:




Continuarea in: Cafeneaua RC (64)


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori