Turte cu ceapa verde, reteta de post

Postat pe: 13-07-2021
(0)

Ingrediente

500 gr.faina de grau
100 ml.ulei pentru aluat+200 ml.ulei pentru prajit
1 praf de sare
300 ml.apa
25 gr.drojdie
4 legaturi ceapa verde.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se pune faina de grau intr-un vas.

Se pune intr-un bol drojdia,putina sare si cam 100 ml.apa calduta ca apa de vara.Se omogenizeaza drojdia si se toarna peste faina de grau.

Se framanta un aluat nu prea tare nu prea moale,adaugand apa putin cate putin.Mai spre final se adauga cateva linguri de ulei si se continua framantarea aluatului pana cand se dezlipeste usor de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pret de vreo 10 minute dupa care se poate folosi.

Se toaca ceapa marunt.

Se imparte aluatul in doua parti egale.Dintr-o bucata de aluat se rup bucatele mici de aluat,se ung cu ulei si se intind pe masa de lucru cu ajutorul mainilor,dupa care se pun una peste alta si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie cat se poate de mult.Se taie in patru bucati egale.La fel se va face si cu cealalta bucata de aluat.Peste fiecare bucatica se pune ceapa tocata,se aduna marginile si cu ajutorul sucitorului se face o turta care se prajeste in ulei incins.Din intreaga cantitate de aluat ies 8 turtite.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turte cu ceapa verde, de post" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la abetina

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turte cu ceapa verde, reteta de post