Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 16/09/2015 09:38

Daa Miki, ai dreptate, e o tocana, dar NUU fina, ci dimpotriva, chiar f simpla!
Gustul deosebit e dat de berea neagra, mustar si mirodenii, in rest are ingrediente putine, vita, ceapa, radacinoase.
Dar, lasind la o parte ca Olanda si Belgia au devenit intre timp mari producatoare de legume de sera, adevarul e ca rosiile, ardeii & Co nu sint traditionale si tipice pentru latitudini atit de nordice; si avind in vedere ca Tarile de Jos au avut Colonii in tarile asiatice, de origine a mirodeniilor exotice, acestea sint folosite f mult.
Merci ptr completarea cu bouqet garni, caci nu eram sigura ca Thyme e intr-adevar cimbru!

Compotul/piureul nu se face din mere coapte, ci innabusite pe flacara, fara zahar, fierte pina la flescaiala cu ceva cuisoare si eventual asezonate cu putin otet!!! Pare ciudat ca descriere, dar merge f bine la tocana destul de grea si la cartofii prajiti in seu de vita, sau grasime de gisca...

Acum pun o poza cu Pasta de naut cu avocado, dupa reteta d_dana_d, pe care am facut-o simbata si e delicioasa!!! Inca o data, multu de reteta!

PS: CINE MA INVATA SI PE MINE, IN SFIRSIT, SA PUN LINK.URI!!!???????

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ost-13326/
Fişiere ataşate
cimg5543.jpg
cimg5543.jpg (58.98 KiB) Vizualizat de 1332 ori
Ultima oară modificat 16/09/2015 10:47 de către angela_de, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/09/2015 10:07

angela_de scrie:Daa Miki, ai dreptate, e o tocana, dar NUU fina, ci dimpotriva, chiar f simpla!
Gustul deosebit e dat de berea neagra, mustar si mirodenii, in rest are ingrediente putine, vita, ceapa, radacinoase.
Dar, lasind la o parte ca Olanda si Belgia au devenit intre timp mari producatoare de legume de sera, adevarul e ca rosiile, ardeii & Co nu sint traditionale si tipice pentru latitudini atit de nordice; si avind in vedere ca Tarile de Jos au avut Colonii in tarile asiatice, de origine a mirodeniilor exotice, acestea sint folosite f mult.
Merci ptr completarea cu bouqet garni, caci nu eram sigura ca Thyme e intr-adevar cimbru!

Compotul/piureul nu se face din mere coapte, ci innabusite pe flacara, fara zahar, fierte pina la flescaiala cu ceva cuisoare si eventual asezonate cu putin otet!!! Pare ciudat ca descriere, dar merge f bine la tocana destul de grea si la cartofii prajiti in seu de vita, sau grasime de gisca...

Acum pun o poza cu Pasta de naut cu avocado, dupa reteta d_dana_d, pe care am facut-o simbata si e delicioasa!!! Inca o data, multu de reteta!

PS: CINE MA INVATA SI PE MINE, IN SFIRSIT, SA PUN LINK.URI!!!???????

Arata foarte bine pasta ta de naut :peace: ...ma bucur tare mult ca ti-a placut :pup: :pup: :pup:
Pentru atasarea linkurilor,trebuie sa copiezi adresa complecta a paginii www...etc si sa o atasezi in mesajul pe care vrrei sa il postezi apasand clic dreapta ---paste .
Am sa iti atasez o foto in care am sa iti arat care este adresa ce trebuie copiata.
Daca ai nelamuriri sa ma intrebi :clipocit:
Fişiere ataşate
foto.jpg
foto.jpg (60.62 KiB) Vizualizat de 1327 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 16/09/2015 10:52

Pfiiii!!!!!! mai Danuta, sa-ti dea Domnul muuuulta sanatate si noroc, ca m-ai invatat sa pun link-ori :D :D :D :D
Si inca fara ajutorul lui W (sotul) :D :D :D ! La cit sint de "tufa" in probleme de telecomunicatie moderna, sa stii ca-i maaare lucru =D> =D> =D> ! Sint ffff mindra de mine insumi :blushing: :blushing: :blushing: !

:master: :master: :flower: :flower:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 16/09/2015 11:17

Dar... azi (tocmai) am mincat si altceva, si anume

Paste (Rigatoni) cu creveti de mare si raci de riu (ambii se gasesc la noi la Lidl, prefierti, natur, in casolete de cca 150g si la pret f rezonabil) in sos de vin alb. Sint singurele "Frukte de mare" ce le mincam (in afara de rarisim inca si caracatite din alea ffff mici, fripte in ulei si cu muuult sos de usturoi).

Le-am asezonat cu un amestec de codite de ceapa verde si catei de usturoi, ambele tocate marisor din cutit si inabusite in ulei mult, numai cu ceva sare (e ca un ulei aromatizat cu ceapa verde si usturoi calite si tine in frigider macar 2 saptamini). Important e sa fie inabusit fara capac, pina se evapora aproape tot lichidul, dar totusi sa nu se prajeasca!
Imi pregatesc amestecul acesta intotdeauna in cantitate mai mare (de fapt un borcanel cam de 250g), cind am multa ceapa verde, de la care noi nu consumam cruda decit partea alba, ca sa nu arunc partea verde... Iar pe de alta parte, ceapa alba gatita (fripta/fiarta), eu nu maninc (consistenta, aspect), desi gustul de ceapa calita imi place f mult :? :? :(
Acest amestec e f bun peste cartofi fierti (sau copti), in pilaf, la cuscus, salata de fasole (verde si boabe), etc.
Fişiere ataşate
cimg5515.jpg
RIGATONI CU CREVETI SI RACI IN SOS DE VIN
cimg5515.jpg (106.1 KiB) Vizualizat de 1314 ori
cimg5516.jpg
cimg5516.jpg (118.49 KiB) Vizualizat de 1314 ori
cimg5506.jpg
PREPARARE ULEI AROMATIZAT CU CEAPA VERDE SI CATEI DE USTUROI (inca crude)
cimg5506.jpg (81.73 KiB) Vizualizat de 1314 ori
cimg5508.jpg
PREPARARE ULEI AROMATIZAT CU CEAPA VERDE SI CATEI DE USTUROI (preparat gata gatit)
cimg5508.jpg (107.13 KiB) Vizualizat de 1314 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 16/09/2015 11:55

Ella, Master Chef te vad! Felicitari ca ai invatat sa pui link-uri!

Ce bine arata pasta de avocado! Stiu ca Danuta are retete bune si gustoase, mai ales de post si atat de frumos prezentate!

Dar ce ai facut tu in tigaie acolo ma pune pe ganduri (in sensul bun)! Nu sunt prietena cu fructele de mare de nici un fel dar am vazut peste tot promovandu-se acest stil de gatit / alimentatie (am vazut la frati, cumnati, la socri, la tv, in reviste dar nu m-a prins si atins deocamdata pofta si curentul)! Plus ca momentele s-au nimerit cat am fost insarcinata sau alaptam si nu e ok in alimentatie! Ceapa prajita (calita la foc mic), mor dupa gustul ei, o folosesc foarte mult la mancarurile cu fasole, la salatele de cartofi, chiftelute, sau chiar langa o friptura buna!

In mancaruri nu-mi dau seama de gust (la ciorbe o las uneori intreaga, dupa fierbere o scot si la cos cu ea) sau folosesc o cantitate mica care nu influenteaza gustul, la aspect nu mai am timp sa ma uit! Mănânc pe fuga ca să mănânc dacă nu rămân de cârd!

Eu, ca de obicei, supe, salate, piureuri! Nimic nou!
Fişiere ataşate
dscf0022_4292.jpg
dscf0022_4292.jpg (66.69 KiB) Vizualizat de 1307 ori
dscf0025.jpg
dscf0025.jpg (57.91 KiB) Vizualizat de 1307 ori
dscf0114.jpg
dscf0114.jpg (96.12 KiB) Vizualizat de 1307 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 17/09/2015 12:17

Miki, scoici, melci, meduze, arici de mare si alte lighioane de mare nu mincam nici noi :mrgreen:
Nu as putea sa spun daca din cauza gustului, sau a consistentei :? :?: :?: (ca nici nu le-am gustat!), sau poate e numai "dereglaj la mansarda"; dar asta sa ne fie ultima grija...
Desi mincam peste f des, crustacee mincam mai degraba f rar...

In privinta oalei sub presiune, eu o folosesc ffff des, praktik in fiecare saptamina: carne de vita, gulas/tocanite, pasari "de curte", piftie de porc, gisca/rata, etc, etc
Eu nu ma omor dupa unelte sofisticate in bucatarie, pentru ce gatesc eu, imi ajung clasicele...
Dar la aceasta oala nu as renunta niciodata! Nici macar nu-i "de firma", o am de cel putin 6-7 ani, cu toate piesele originale si inca arata/functioneaza perfekt!
Si economiseste nu numai timp/bani, dar si face mai putin miros de mincare...

Pe de alta parte:
- la poza ta nr 1: eu fac galuste de gris sau tari ca piatra, sau dezagregate in zeama :( :x ; daca tot m-a invatat Nico sa pun poze, tu, cum e cu PM-uri si acum si Dana, sa pun link-uri, poate ma inveti sa fac si galuste ca ale tale :buuun:
- la poza ta nr 2, vezi poza de mai jos... (m-ai pus la treaba !!!!)
Fişiere ataşate
cimg7726.jpg
cimg7726.jpg (78 KiB) Vizualizat de 1303 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 17/09/2015 12:26

Bravo! =D>

Am sa-ti spun secretele galustelor perfecte! Nu e nici un secret, grisul trebuie sa fie calitativ, dar iti dau detalii cand am timp mai mult la dispozitie!

Poza mea nr. 2 , (nu am spus si v-am dus in eroare), e un pireu (mai bine zis pateu) de dovleac placintar cu ficat de curcan fiert (zdrobite cu zdrobitorul). Data viitoare am sa le pun in blender sa iese mai fin! Fetelor le place foarte mult!

Poza3, fara detalii, salata cu de toate, inclusiv niste cas de la stana!
Ultima oară modificat 17/09/2015 12:37 de către mikirafaela, modificat 1 dată în total.
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 17/09/2015 12:34

Cred ca e buna investitia in oala sub presiune, mai ales in ceea ce priveste mirosul, aburul si calitatea mancarurilor! Am vazut in ultimul timp multe reclame la Crock Pot, acelasi sistem de gatire lent, vasul din inox si consumul de energie foarte redus! Durata de preparare a mancarurilor e insa foarte lunga 3-5 ore, deci trebuie alternative!

Prob la mansarda am si eu, sunt reticenta la tot ce e legat de fructe de mare (nu si la vestitele "fructe" belgiene :P )!
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 17/09/2015 12:54

Eu vorbesc de CLASICA oala sub presiune, de pus pe plita (gaz, elektrik), la care carnea de vita e moale ca untul in 1 ora! Si gaina batrina, cam tot atit!
A mea e de 5 litri si a costat nici 30 de Euro!

:P :P :P eu, care visez la salata de vinete, asta am vazut in poza ta 2 :P :P !!!!

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 17/09/2015 11:52

Buna seara in prag de noapte!
Am facut, ce-am facut si am mincat si azi (preaaa mult!!); dar de gatit am gatit simbata (puiul), ieri (pilaful de orez cu mei si ciuperci) si azi (salata ce rosii cherry).
La desert, struguri si prune (fara poze)

Eu sint nevoita sa gatesc in week end ptr toata saptamina, daca vrem mincare sanatoasa, caci seara, dupa serviciu, de abia sint in stare sa finisez (am rumenit copanele in tigaie fara grasime, sa fie crocante), incalzesc sau sa fac o salata....

Daaa Nico, visez si eu la galuste cu prune :vis: ; poate ma urnesc/mobilizez si eu in week end si fac citeva ptr mine (mofturosului de W nu-i plac...)

Miki, la mine se gaseste gris special ptr galuste (sint traditionale ca garnitura in supa si aici!) si desi l-am folosit, si anume exakt dupa reteta de pe punga, tot "ghiulele" mi-au iesit :( :x . Si cum ne plac ff mult, recurg intre timp la solutia cea mai simpla: le cumpar gata facute :blushing: :blushing: :blushing:

Si da, rosiile au gust fff bun, sint de la piata, direkt de la taranii lokali, care produk in gradina proprie...
Fişiere ataşate
cimg5573.jpg
cimg5573.jpg (83.23 KiB) Vizualizat de 1250 ori
cimg7677.jpg
cimg7677.jpg (113.1 KiB) Vizualizat de 1250 ori
cimg7731.jpg
cimg7731.jpg (68.38 KiB) Vizualizat de 1250 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori