Eu consum quinoa de mult timp, sant super multumita de ea, o folosesc in loc de orez sau de cus-cus sau chiar in locul cartofilor....face o diferenta foarte mare in alimentatie....doar cautati valorile quinoa pe site si o sa vedeti.....azi am facut o mancarica usoara de tot, gata in 15 minute si care ne-a tinut de foame mai mult de 7ore....pare incredibil , da?
Se gateste exact ca si orezul, aceasi proportie de boabe si apa ca la orez....se poate combina cu orice....daca va place am sa va mai pun si alte retete de mancaruri , chiar si de dulciuri....sant energizante dulciurile, bune in calatorii , la pachet , la drumetii etc....usor de transportat in rucsac, dulce la drum si un "sac" de energie

Este cea mai simpla reteta posibila
Un pahar de quinoa
2 pahare de apa( acelas pahar se foloseste)
1 lingura de ulei de masline de calitate superioara
un varf de cutit de vegeta preparata in casa
sare dupa gust
broccoli, morcovi, patrunjel radacina
frunze proaspete de patrunjel ( optional1-2 lingurite se soa de soia
Quinoa se ia si se spala ( neaparat ) in apa rece de 4 ori...prima data apa va fi foarte neclara, sleioasa....se arunca, se pune apa curata, se spala , de data asta apa va fi mai curata, se repeta operatia inca odata sau de doua ori, pana apa in care spalati boabele ramane curata.
Se pune uleiul si 2 pahare de apa intr-o cratite, se pune quinoa si se lasa la fiert circa 15 minute sau pana vedeti ca apa este complet absorbita.
Se afaneaza si se lasa asa. In timp cat fierbe quinoa, se pune la steam( abur) zarzavaturile curatate si spalate.
Se pune sosul de soia peste quinoa, se aranjeaza pe farfurii si deasupra se pun zarzavaturile calde.....
O mancare dietetica, sanatoasa, buna si .....sant sigura ca nu ma credeti
