Buna seara

la toata lumea!
Miki, sper ca sinteti bine si ca revii curind, nu cumva sa scapi ofertele "minunate" de sale "made in China"

!!!!!
Da Nico, ai dreptate cu timpul care devine tot mai scurt (poate si ptr ca noi devenim tot mai inceti?!), ne transforma si pe noi si ne schimba interesele ....
Mie imi pare rau ca am descoperit RC-ul ca Forum atit de tirziu si mi-au mai trebuit citeva luni pina m-am hotarit sa ma inscriu

....
Si totusi, chiar si acea perioada relativ scurta in care am schimbat mesaje cu tine si cu Crista si am depanat amintiri "de tinerete" comune (cu coincidentele respective in sensul vorbei Cristei ca lumea asta-i "mica cit o batista") mi-a creat impresia ca v-as cunoaste bine si de demult; dar asta mi se intimpla uneori cind intilnesc Romani, poate si ptr ca eu nu mai am altfel, de ani de zile, nici o legatura reala cu Romania...
In plus, chiar ca am fost ffff impresionata ca m-ai luat in serios si ti-ai sacrificat timp ca sa faci si postezi ptr mine (persoana necunoscuta) poze din Bucuresti...

!
Adevarul e ca nici eu nu am in afara vacantelor decit ff putin timp liber, caci am un serviciu ff solicitant atit ca timp, cit si ca energie, lasind la o parte treburile si problemele private si casnice; iar daca mai apar si alte obligatii suplimentare sau probleme neprevazute, se da aproape totul peste cap... RC-ul e ptr mine o mica posibilitate de a evada "din cotidian", dar si "in trecut", iar Miki mi-a devenit intre timp draga ca o ruda "de acasa"...
Ptr alte modalitati virtuale de socializare chiar nu am timp; telefonul mobil il am tot timpul inchis (il tin NUMAI ptr situatii de urgenta!), noi nu sintem pe facebook (si din alte motive), iar un e-mail "propriu-zis", n-am mai scris de vreo 11-12 ani...
In alta ordine de idei... Felicitari ptr frumosul tau blog! L-am descoperit cu totul intimplator atunci cind ai postat pe RC poza de la tirgul de ciocolata de la Bologna si de atunci l-am tot rasfoit cu mare placere, din timp in timp (si ma chinuie reteta aia de chek cu rahat din Obor!!!)... Eu stiam numai de Crista, ca are blog...
In privinta vacantelor la malul marii...Da, eu iubesc marea din tot sufletul, dar NU in ideea de a sta la plaja si a ma praji la Soare (asta chiar de loc...); de aici si locatia majoritatii vacantelor noastre, indiferent de anotimp... Iar visul nostru e ca la pensie sa ne mutam undeva la tarm de mare.... Nu stiu daca o fi bine... Poate e vorba si de treaba cu "fiecare cu ce n-are", cum ziceam si cind ai postat pozele minunate de la Tirgul de Craciun din Bolzano; la noi in oras se face unul din cele mai renumite din sudul Germaniei, vine lume de peste tot sa-l viziteze, iar noi am fost ultima data acum 6 ani, din obligatie, cu musafiri din strainatate....
In privinta nebuniei si isteriei gastronomice cu care se celebreaza Craciunul in Romania (sub pretextul "traditiilor"), ai perfecta dreptate... In Germania sint puse cu aceasta ocazie alte traditii si valori pe primul loc; anume lumea se intilneste f neconventional (cum scriai si tu) "la un pahar de vorba", cu cel mult ceva saratele, alune sau dulciuri + ceva bautura. Singura masa mai deosebita si numai in familie, e cea de prinz, in ziua de Craciun; dar traditional numai cu un fel, anume friptura (de gasca sau vinat), galuste de cartofi, sos si varza rosie sau de Bruxelles; si un desert gen tort, prajitura, crema la pahar, sau salata de frukte. Ce se pregateste in Ro ptr Craciun, nu se maninca aici nici la o nunta...
Dar daca mai poti si evada complet, undeva la Soare, in Sud (cum facem noi de cind nu mai este Soacra mea), sa stai pe plaja pe 24 Dec pina la 5pm, fara stress de facut curatenie, brad, friptura de gasca etc, e si mai si... desi anul asta am facut aici TOBA!!!

(dupa ce ne-a facut Miki pofta cu ciolan de porc

), am s-o arat la "Ce am gatit azi"....
Hai, c-am facut ce-am facut si m-am intins din nou la scris, ca o zi de post negru... Sper ca ai avut rabdare si timp sa citesti tot

!
Iti doresc in continuare, tie si familiei, "Sarbatori fericite" si numai bine in tot ce faci! Si chiar sper sa nu scapam de tine asa de usor....
Si-ti trimit un pic de mare cu cer albastru si 25° de la noi...