Chiftele, pirjoale, hamburgeri, mititei si alte tocaturi ...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Karla
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 11/01/2008 05:22
Localitate: Bucuresti

Mesajde Karla » 27/01/2008 01:14

Pentru ca ieri a fost sambata m-am gandit sa fac ceva bun de mancare. Am gasit aceasta reteta de hamburger si am trecut la treaba.
Ingrediente (fiecare pune ce cantitate vrea)

400gr carne tocata amestec
1/2 ceapa tocata
1 lingurita mustar
1 lingurita kechup
1/2 lingurita oregano
sare, piper
1 lingura unt
Fişiere ataşate
Imagine(10).jpg
Imagine(10).jpg (62.18 KiB) Vizualizat de 7469 ori
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.

Avatar utilizator
Karla
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 11/01/2008 05:22
Localitate: Bucuresti

Mesajde Karla » 27/01/2008 01:15

Se amesteca toate ingredientele cu carnea tocata si se formeaza portiile de hamburger. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta in putin ulei. (faza asta am uitat sa o pozez) :badday:
Fişiere ataşate
Imagine(12).jpg
Imagine(12).jpg (70.39 KiB) Vizualizat de 7465 ori
Imagine(11).jpg
Imagine(11).jpg (69.3 KiB) Vizualizat de 7465 ori
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.

Avatar utilizator
Karla
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 11/01/2008 05:22
Localitate: Bucuresti

Mesajde Karla » 27/01/2008 01:16

Se servesc intr-o chifla cu maioneza, kechup, castraveti murati si cartofi Wedges (ca la Mec)
Pofta buna!
Fişiere ataşate
Imagine(14).jpg
Imagine(14).jpg (59.1 KiB) Vizualizat de 7464 ori
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/01/2008 01:44

:buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 28/01/2008 12:15

Bun hamburgherul cu ceapa... :buuun:
Fac des pt.baiatul meu dar din acela simplu. Cel facut de tine este pe gustul meu...eu sunt fans de ceapa si usturoi. :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2008 05:21

ChIftele marinate - reteta Veronica ..

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... highlight=

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/06/2008 06:41

alte retete:


CHIFTELUTE IN SOS BESCHAMEL - Leila

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... amel-3494/

OUA SCOTIENE - Crista

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... tor_-3496/

tot ca niste chiftele :

BULGARI DE CARTOFI SURPRIZA . Leila

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... riza-3490/

PARJOALE MOLDOVENESTI - Lory

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... esti-3423/

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 03/08/2008 01:40

FALAFEL

reteta de pe blogul lui Bunny


- 1 cana naut uscat

- 1 lingurita bicarbonat de sodiu

- 1 ceapa

- 1/2 legatura patrunjel

- 4 catei usturoi ( eu am pus 3 )

- 100 g susan

- 1 lingurita sare

- 1/2 lingurita zahar

- 1/2 lingurita praf de copt

- 2 linguri faina

- 1 lingurita cumin ( eu am luat in iarna din Germania, aici nu am vazut)

- 1/8 lingurita tumeric ( eu nu am pus )

- praf de chili

- piper negru

Se pune nautul in apa, cu bicarbonat , la inmuiat, pentru 14- 16 ore.Nautul se va fragezi, intrucat nu va fi fiert deloc.

Se spala nautul, se scurge de apa, si se baga in vasul de la robot, impreuna cu ceapa si usturoiul.

Se ameteste bine de tot, pana devine ca o pasta.Trebuie sa-l tot dati de pe perteii vasului, pana se macina bine de tot.

Se adauga restul ingredientelor, patrunjelul tocat, si se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei sau se baga la cuptor.

De data asta le-am prajit in ulei, dar data viitoare nu mai scapa.Le bag la cuptor sa pot manca si eu.
Fişiere ataşate
DSC01412.jpg
DSC01412.jpg (55.43 KiB) Vizualizat de 6376 ori
DSC01411.jpg
DSC01411.jpg (62.46 KiB) Vizualizat de 6376 ori
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 03/08/2008 04:56

Foarte apetisante sunt chiftelutele :buuun: :buuun: Si tare frumos le-ai decorat :hug: :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 03/08/2008 06:16

Micule m-ai facut praf si pulbere! :bum:
Arata bestial :buuun: :buuun: :buuun:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori