Curcan umplut

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Curcan umplut

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:28

De felul meu gatesc rar porc, la sarbatorile din sfarsitul anului, cum se aduna mai multe la un loc si trebuie sa tin cont de toti din casa o mai fac. Crescand in credinte si culturi diferite de multe ori e greu sa impaci pe toata lumea, dar timpul a facut sa devenim toleranti si sa impartasim cu drag fiecare moment petrecut alaturi. Asa gatesc si mai mancam din cand in cand si carne de porc.

Ingrediente

2 pulpe de curcan(~1300g)

500g de carne tocata amestec
2 morcovi potriviti
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
150g de castane (fierte si decojite)
100-150g de paine
ulei
sare, piper, cimbru, paprica

ata de bucatarie

Prepararea

Dezosam pulpele de curcan.

Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac.

Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund.

Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa,usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam.

Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua.

Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime.

Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac.

Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru.

Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200°C la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada. La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca. La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor.

Eu servesc curcanul astfel preparat a doua zi de la preparare. Garniturile pot varia, anul acesta am avut alaturi paste cu sos vanatoresc cu trufe si legume variate la alegere.

Vinul care cred ca se acorda cel mai bine este de preferinta alb, demi sec cu o nota florala.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
P1000844c.jpg
P1000844c.jpg (116.91 KiB) Vizualizat de 2584 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 02/01/2013 04:49

Ce bunatate! :buuun:

=D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 02/01/2013 10:26

wow, wow, wow :roll: :roll: :roll: :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/01/2013 12:21

Delicios :buuun: :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 02/01/2013 01:30

Vai ce aratare, vai cum se vede, vai ce pofte :o :buuun: :roll:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 02/01/2013 03:26

alta specialitate,ma visez la masa ta :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 04:00

Va multumesc din suflet, mi-ar fi fost drag sa va servesc pe toate cu o bucatica. Poate intr-o zi.... :vis:

:hug: :flower: :)
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/01/2013 06:48

:master: :master: =D> =D> :master: :master: mersi draga mea....o bunatate care cu siguranta va sta pe masa mea cat de curand. Si eu folosesc castanele ca umplutura la curcan, putin mai diferit mdul de lucru si combinatia dar cu siguranta am sa fac si forma asta. Am salvat reteta.....arata de milioane, de mare clasa....multumesc inca odata :hug: :hug: :pup: :pup: :hug: :hug: si un an nou plin de bucurii, realizari , impliniri si multa sanatate :hug: :hug: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 07:18

pupi scrie::master: :master: =D> =D> :master: :master: mersi draga mea....o bunatate care cu siguranta va sta pe masa mea cat de curand. Si eu folosesc castanele ca umplutura la curcan, putin mai diferit mdul de lucru si combinatia dar cu siguranta am sa fac si forma asta. Am salvat reteta.....arata de milioane, de mare clasa....multumesc inca odata :hug: :hug: :pup: :pup: :hug: :hug: si un an nou plin de bucurii, realizari , impliniri si multa sanatate :hug: :hug: :pup:


Cu mare drag, multumesc mult. Mi-a facut mare placere sa scriu reteta asta cu gandul la tine.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 02/01/2013 08:26

minunat ...... =D>
claudia


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori