Cheesecake cu capsuni fara coacere

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
furnicuti
Incepator
Mesaje: 58
Membru din: 23/03/2010 06:15
Localitate: Bucuresti
Contact:

Cheesecake cu capsuni fara coacere

Mesajde furnicuti » 23/05/2010 08:02

Un cheesecake foarte aromat, simplu de facut si potrivit pentru vara, pentru ca nu este nevoie de cuptor.

Pentru o tava cu peretii detasabili de 24 cm (8 - 10 portii) avem nevoie de:
Blat:
    1 pachet biscuiti digestivi (150g)
    100 g unt
    50 g nuci
Umplutura:
    300 g branza dulce grasa
    300 g capsuni + 200 g pentru decor
    150 g smantana slaba (12%)
    150 g smantana pentru frisca (36%)
    100 g zahar
    1 pliculet gelatina
    1 albus
    zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Sos (optional):
    150 g capsuni
    1 lingurita zahar
    zeama si coaja de la jumatate de lamaie


Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.

Spalam capsunile pentru umplutura, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.
Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.
Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.
Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune putin mai delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.
Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixerului ca sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.
Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi. Pe fiecare felie cand servim, putem adauga 2 - 3 linguri de sos.

Cateva sfaturi utile: ar fi bine sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a fi servit, pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin vreo 3 - 4 ore ca sa se intareasca. Pentru ornat am folosit capsuni proapete si cat mai tari, fara urme de lovituri, pentru ca altfel isi strica aspectul. Ar fi bine sa ornati cu putin timp inainte de a o servi, altfel capsunile vor lasa apa si se vor usca.
Fişiere ataşate
felie2.jpg
felie2.jpg (91.02 KiB) Vizualizat de 12059 ori
felie1.jpg
felie1.jpg (102.96 KiB) Vizualizat de 12059 ori
decorat.jpg
decorat.jpg (99.41 KiB) Vizualizat de 12059 ori
asamblat.jpg
asamblat.jpg (96.28 KiB) Vizualizat de 12059 ori
crema1.jpg
crema1.jpg (99.94 KiB) Vizualizat de 12059 ori
crema.jpg
crema.jpg (113.24 KiB) Vizualizat de 12059 ori
blat.jpg
blat.jpg (148.36 KiB) Vizualizat de 12059 ori
sos.jpg
sos.jpg (70.66 KiB) Vizualizat de 12059 ori
ingrediente.jpg
ingrediente.jpg (142.51 KiB) Vizualizat de 12059 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 23/05/2010 08:53

Vai :o ce de capsunici au aparut pe site si cate retete delicioase :hug:
Imi place reteta postata este tare apetisanta , mai ales ca se face fara foc :peace:
Bafta la concurs :party:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 24/05/2010 01:06

Imi plac mult retetele cu branza si fructe,a ta arata nemaipomenit.Bafta!!!

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 24/05/2010 05:39

=D> Inca o reteta grozava cu capsuni.Multa bafta :hug:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 24/05/2010 07:31

au dreptate fetele, bafta multa la concurs :D
super reteta :peace:
:flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/05/2010 08:44

Imi plac prajiturile/tarte, cake-uri , la rece....perfecte ptr zilele toride de vara =D> :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/05/2010 11:03

As mai avea oare ceva de adaugat , la cate aprecieri pozitive au fost scrise aici?
:master: :master: :master:
Pot doar sa ma alatur lor si sa-ti urez si eu multa, multa bafta la concurs !
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
furnicuti
Incepator
Mesaje: 58
Membru din: 23/03/2010 06:15
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde furnicuti » 24/05/2010 11:27

Ma bucur mult ca va place reteta :) si multumesc pt vorbele bune :hug: :hug: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 25/05/2010 01:56

Foarte frumos si bun, cred ca aroma din amestecul tau e o minunatie, o feliuta ....cat se poate de mare :wink: si pentru mine?

Bafta la concurs! :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 28/05/2010 10:48

ai dreptate fara caldura in bucatarie si cu un dulce minunat ce vrei mai mult?felicitari si scuces


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori