Angel food cake

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 16/05/2010 07:48

waw arata atat de bine :roll: am 7 albusuri la congelator mai fac rost de 5 :wink: si pun si eu de un chec :D
Imi place ca ai scris si variantele de arome =D> :flower:
Sosul de lamaie cum il faci?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 07:52

Yafa, e produs Wilton si ....sa stii ca si eu cunosc placa aia de care vorbesti tu cu " ai prea multe in bucatarie" =)) ...o melodie pe care o ascult mereu =)) dar, pe care, sub nici o forma nu o pot memora :P si mereu uit de ea....dar sotul meu perseverent cum este mi-o aminteste mereu =))
Prajitura isi merita numele din plin, o divinitate... :buuun: :buuun: :hug: :pup:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 16/05/2010 08:10

pupi scrie:Alina , imi pare rau ca nu ai mai avut albusuri...lasa o sa ai tu timp sa le aduni....eu pun in borcanase la congelator si cand s-au adunat 12 fac cake-ul asta si ii dau arome diferite...vanilie si zmeura daca il servim cu sos de ciocolata, sau lamaie /migdale cu sos de capsuni, sau aroma de ananas cu sos de lamaie....chestie de gust ....imi place ca e usor ( si la propriu si la figurat) si se pot face combinatii cu el :hug:


apoi pe asta nu am stiut-o, ca se pot folosi albusurile dupa ce sunt tinute la congelator, super, mersi mult de informatie (daca ai stii de cate ori am aruncat albusuri pentru ca le tineam mult in frigider adica nu le foloseam si apoi le aruncam ca nu imi mai placeau cum arata).
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 16/05/2010 08:35

Nici eu nu am stiut ca albusurile se pot pastra in congelator :? .Se pot bate la fel de bine ca si cele proaspete?? :?:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/05/2010 03:12

Alinaraluca si aquaris, eu de ani de zile pastrez asa albusele...daca am doar 2-3 albuse la pun in cutiute mici ( nu adaug niciodata peste cele congelate albusuri proaspete) scriu pe o hartiuta cate sant , ca sa nu uit si lipesc cu scotch...daca am mai multe , cum am avut acuma ramase de la tiramisu atunci le pun in borcan cu capac si le congelez asa....totdeauna sant atenta sa nu umplu chiar pana sus borcanul ...cand am nevoie, doar dezghet si folosesc....se lasa pe masa din bucatarie pana se dezgheata de la sine....sau se lasa in frigider pana a doua zi sa se dezghete...daca se decongeleaza la frigider atunci trebuiesc aduse la temperatura camerei ca sa se bata mai bine....se pot pastra asa cateva luni... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/05/2010 03:20

Lory draga, mersi...uite aici sosul de lamaie, exact asa se face si cel de portocale ( schimbi doar fructul,metoda ramane :P )...cantitati aprox ca eu fac dupa ochi....zahar 100 gr+ 2 lingurite amidon, 100 ml apa,2 oua, zeama si pulpa de la o lamaie ( eventual si coaja rasa) asta depinde de tine cat de acrisor vrei sosul....pulpa si coaja rasa sant optionale...aici jonglezi cu gustul.......intr-un vas combini zaharul cu amidonul si ouale , apoi, incet, torni apa si sucul de lamaie si dai la foc pana se ingroase. Lasi la rece apoi pui pe fiecare felie de cake fructe proaspete si torni sos deasupra..
Pentru sos de portocale , identic modul de lucru...


Sos de vanilie tot pt cake-ul asta.. 300 ml lapte de frisca, 150 gr zahar, vanilie dupa gust ,100 gr unt.. se fierb , se lasa la racorit ( mai spre rece), apoi se combina cu 3 galbenusuri si se mai da un clocot...se lasa din nou la rece si se serveste peste cake acompaniat de inghetata de fructe ( visine, zmeura etc) ceva aromat.....pupici si mersi...te astept cu impresii :hug: :pup:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 17/05/2010 09:42

Multumesc mult Pupi :hug: le-am salvat :) ...mai am totusi o intrebare :) zaharul care il amesteci cu faina trebuie sa fie pudra sau tos?
Uff tava mea cu tub la mijloc e ondulata pe margine :( ...cred ca am sa-l fac in una detasabila si pun un borcanel la mijloc pe post de tub :P
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/05/2010 10:18

Lory, zaharul e tos, nu se pune zahar pudra si nici un strop de ulei sa nu ajunga la el...daca pui borcanel la mijloc( si eu mai fac asa ceva din and in cand :P ) nu uita sa masori inainte o sticla pe care sa se potriveasca perfect borcanelul...ala va fi suportul tavii pana se raceste prajitura....daca nu tii cake-ul cu fundul in sus pana la racire nu o sa fie pufos, din contra va fi cam batucit :hug: :pup: sant sigura ca are sa iti iasa bine astept poze si impresii :pup: :hug:

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 17/05/2010 05:26

Mersi pupi esti o comoara! :love: :hug:

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 17/05/2010 07:59

Uite inca o reteta faina de praji cu albusuri!
Si cu sos de capsuni, ihmmm, o nebunieee!
Am citit si eu explicatiile, asa ca nu ti le mai cer. O sa fac si vin cu dovada, stiu, stiu :wink:
=D> :hug: :pup: :master: :master:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori