Tort Buchet de vara

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Tort Buchet de vara

Mesajde anisoara67 » 07/08/2018 08:53

pentru forma de 22 cm:
blat:
3 oua
3 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de ulei
3 linguri de faina
un paf de sare
o mana de afine proaspete
umplutura:
200 ml frisca lichida
1 ceasca de afine proaspete
1 ceasca de zahar
1 plic de gelatina
jeleul din nectar de caise:
2 plicuri de jelle tort sau 1 plic de gelatina
250 ml nectar de caise
decor:
100 g ciocolata lapte
cateva tablete albe
3 caise mari si un pic mai tari,
o fasie de folie antisoc cu bule mici de aer, lunga cat latura formei.

Se prepara blatul separand albusul de galbenusuri. Mixam alburile cu un praf de sare, zaharul turnat in ploaie, pana se intareste la consistenta unei bezele. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga si faina turnata in ploaie. Se toarna in forma tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra o mana de afine proaspete si se da cca 20-25 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se scoate blatul din forma, se indeparteaza hartia, se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe lung, in 2 discuri egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, se asaza unul din discurile de blat, se insiropeaza un pic cu 2-3 linguri de nectar pentru a capata un pic de elasticitate si a se aseza pana in marginea formei.
Se fierb 15 minute afinele cu o ceasca de zahar si un strop de apa, cca. 15 minute, apoi dam la rece.
Se mixeaza bine frisca pana se intareste,apoi adaugam dulceata de afine, bine racita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, turnata fierbinte, in fir subtire si apoi adaugam crema deasupra blatului din forma. Se asaza deasupra si celalalt disc de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece o ora.
Se scoate dupa o ora din frigider, se scoate partea laterala a formei.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu 3 linguri de frisca lichida, apoi trecem caisele prin ea si le punem la rece, ce ramane din ciocolata, intindem pe folia antisoc, pe partea cu bule, folie pregatita ca lungime si lartime dinainte de a turna ciocolata. Se infasoara cu grija pe marginea prajiturii, apoi se potriveste iarasi laterala formei, se strange si se da la rece.

Pregatim jeleul, turnand peste nectar gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, sau putem alege si varianta cu gelle tort, dar in cazul asta, fierbem plicul de jelle tort cu nectarul pana la primul clocot, amestecand continuu si turnat fierbinte. Eu am ales sa fac cu gelatina.
Turnat jeleul de caise se da la rece cca. 30 minute, apoi se decoreaza cu jumatati de caise glasate in ciocolata alba si fructe proaspete de afin. Se detaseaza marginea formei si se pune tortul pe platou.
Pofta buna!!


Fişiere ataşate
dsc02706.jpg
dsc02706.jpg (565.9 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02703.jpg
dsc02703.jpg (554.28 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02685.jpg
dsc02685.jpg (532.03 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02697.jpg
dsc02697.jpg (613.64 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02680.jpg
dsc02680.jpg (640.15 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02674.jpg
dsc02674.jpg (621.49 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02667.jpg
dsc02667.jpg (711.83 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02654.jpg
dsc02654.jpg (1.1 MiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02660.jpg
dsc02660.jpg (732.54 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02651.jpg
dsc02651.jpg (811.43 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02647.jpg
dsc02647.jpg (548.43 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02641.jpg
dsc02641.jpg (632.64 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02731.jpg
dsc02731.jpg (955.71 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02808.jpg
dsc02808.jpg (803.25 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02819.jpg
dsc02819.jpg (838.15 KiB) Vizualizat de 224 ori
dsc02834.jpg
dsc02834.jpg (875.46 KiB) Vizualizat de 224 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori