Pui la cuptor cu otet balsamic Kalamata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Pui la cuptor cu otet balsamic Kalamata

Mesajde lucia_bp » 29/10/2009 03:44

Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu avati timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acest pui !
Un pic de ulei de masline, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice- o reteta simpla de marinada sau un sos care fragezeste carnea…si gata mancarea.

Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:

-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.


Ingrediente :

-1 pui
-rozmarin, dupa gust
-ulei de masline
-sare
-piper
-usturoi pisat, dupa gust
-otet balsamic Kalamata, de la firma Papadimitriou
-zahar brun, dupa gust

Preparare :

Ungeti puiul intreg cu ulei de masline, apoi, condimentati-l cu sare, piper, rozmarin si usturoi pisat, atat la exterior cat si la interior.
Asezati-l intr-un vas, turnati 1 canita de apa si putin ulei si dati la cuptor, la foc potrivit.
Stropiti-l din cand in cand cu sosul din vas si lasati-l pana ce puiul este facut si rumenit frumos.
Separat, fierbeti intr-o craticioara un sirop din zahar brun, caramelizat usor si stins cu otet balsamic.
Cantitatile se potrivesc dupa gust. Eu am folosit 3 linguri de zahar brun si aproximativ 100 ml otet balsamic.
Lasati sa dea cateva clocote.
Scoateti vasul din cuptor, portionati puiul si turnati siropul de otet balsamic, cald, peste bucatile de carne, repatrizandu-l cat mai uniform.
Acoperiti si lasati asa, 5 min, ca sa se patrunda aromele.
Serviti puiul cald, cu garnitura preferata si stropiti totul cu sosul de otet balsamic, ramas.
Fişiere ataşate
CIMG4842.JPG
CIMG4842.JPG (48.72 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4844.JPG
CIMG4844.JPG (51.64 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4840.JPG
CIMG4840.JPG (48.5 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4823.JPG
CIMG4823.JPG (56.02 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4822.JPG
CIMG4822.JPG (57.12 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4801.JPG
CIMG4801.JPG (18.34 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4799.JPG
CIMG4799.JPG (34.04 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4796.JPG
CIMG4796.JPG (39.9 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4808.JPG
CIMG4808.JPG (54.26 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4794.JPG
CIMG4794.JPG (51.92 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4792.JPG
CIMG4792.JPG (51.74 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4783.JPG
CIMG4783.JPG (37.92 KiB) Vizualizat de 4167 ori
CIMG4787.JPG
CIMG4787.JPG (45.47 KiB) Vizualizat de 4167 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/10/2009 05:17

Lucia, pentru cat timp ai mai pus puiul la cuptor dupa ce l-ai portionat si acoperit cu sos?
Ma tenteaza ca nu trebuie sa stau langa oale. :P :wink:
:hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/10/2009 05:34

Nici un minut !
Am scos puiul facut si rumenit, l-am portionat imediat, am pus sosul peste toata carnea, am pus un capat, am lasat 5 minute si am servit.
:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 29/10/2009 07:21

Lucia ca intotdeauna tare bun tot ce prepari :flower: :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/10/2009 08:34

pe sambata il prepar si eu :) o singura problema am :x gasesc eu la noi in comert acest otet :?:

imi lasa gura apa :roll:

=D> =D> =D> Lucia

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 30/10/2009 08:14

iui, Lucia, aproape toate combinatiile mele preferate!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/10/2009 06:30

Melianda,
ma faci sa ma :blushing: :blushing: :blushing:
Multumesc
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/10/2009 11:31

Leila,
Cu siguranta il gasesti in Cora.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 30/10/2009 11:37

lucia_bp scrie:Leila,
Cu siguranta il gasesti in Cora.

:hug: :hug: :hug:


:( In Oradea nu este Cora :( , iar la Real nu am vazut :?


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori