Ingrediente
-1 kg mere
Blat
-7 oua
-180 g zahar pudra
-3 linguri apa
-9-10 linguri faina
-1 plic praf de copt
-2 lingurite cacao
Crema de vanilie
-2 plicuri praf de budinca de vanilie
-800 ml lapte
-250 g unt / margarina Rama, la temperatura camerei
-200 g zahar pudra
Crema de ciocolata
-400 g Finetti
-4 linguri ulei
Decor: ciocolata rasa
<br/><br/> Preparare
Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in felii subtiri.
Asezati feliile de mar, una langa alta, intr-un strat care sa acopere fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Blat
Bateti spuma tare albusurile, apoi adaugati zaharul si apa in trei reprize, batatand bine de fiecare data, astfel incat zaharul sa fie complet topit.
Adaugati pe rand galbenusurile, mixand de fiecare data pana la incorporare.
Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecati usor prin rasturnare, de jos in sus, folosind o spatula.
Turnati ½ din compozitie peste feliile de mere si nivelati.
Inglobati cacao cernuta in restul de aluat, turnati peste stratul alb si nivelati din nou.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul din tava pe un gratar si lasati la racit.
Transferati apoi blatul rasturnat pe un platou, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra.
Indepartati hartie de copt si lasati in asteptare.
Crema de vanilie
Preparati budinca de vanilie cu lapte conform instructiunilor de pe plic.
Lasati la racit in vasul acoperit cu folie alimentare.
Intre timp, frecati untul / margarina Rama cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de unt in budinca de vanilie racita, mixand bine de fiecare data pana la omogenizare.
Puneti crema peste blatul racit si nivelati.
Dati la rece aprox 30 min.
Crema de ciocolata
Intr-un bol, amestecati crema de ciocolata Finetti cu uleiul, apoi intindeti-o peste crema de vanilie.
Presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru minim 1 ora.
Serviti feliata.
<br/><br/>
Prajitura cu mere si 2 creme- vanilie si ciocolata
Moderatori: Nally, adi, kia, adinush
Prajitura cu mere si 2 creme- vanilie si ciocolata
- Fişiere ataşate
-
- cimg4571_2945.jpg (92.19 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4572.jpg (65.13 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4573.jpg (50.09 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4574.jpg (41.7 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4575.jpg (47.78 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4576.jpg (65.65 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4577.jpg (63.68 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4578.jpg (59.8 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4579.jpg (78.38 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4580.jpg (83.14 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4581.jpg (57.69 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4582.jpg (82.85 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4583.jpg (80.71 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4584.jpg (98.56 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4585.jpg (113.86 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4586.jpg (101.32 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4587_3143.jpg (97.78 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4588.jpg (84.54 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4589.jpg (98.95 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4590.jpg (98.68 KiB) Vizualizat de 97660 ori
-
- cimg4591.jpg (106.24 KiB) Vizualizat de 97660 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- mikirafaela
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2795
- Membru din: 19/01/2013 05:58
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
bianka95 scrie:Demential ! Asa prajitura n-am mai incercat
Atunci te invit sa o pregatesti cat de repede ca sa nu mai poti spune ca " asa prajitura nu am mai mancat "



"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori