380 g făină
120 g zahăr pudră vanilat
un praf de sare
250 g unt
2 gălbenuşuri
cacao
colorant alimentar
esenţă de vanilie
esenţă de rom
esenţă de portocale
Făina se cerne şi se amestecă cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul moale şi se amestecă. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se frământă un aluat care se împarte şi se colorează şi aromatizează după gust şi care va merge la frigider pentru cel puţin o oră.
Se scot bucăţile de aluat pe masa presărată cu puţină făină şi se întind cu sucitorul nu foarte subţiri. Se decupează cerculeţe, în interiorul lor se mai face un cerculeţ mai mic însă fără a tăia, doar ca să se împrime uşor, apoi se fac găurelele cu capătul mai gris al unui beţişor de frigăruie.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 minute.
Se pot lipi câte dou cu cremă de ciocolată.
Poftă bună!
Fursecuri Nasturei
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 06/11/2015 11:46
Fursecuri Nasturei
- Fişiere ataşate
-
- nasturei-1.jpg (96.96 KiB) Vizualizat de 1271 ori
Înapoi la “Retete pentru sarbatori”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori