Aperitiv de sfecla rosie pe pat de paine de secara

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 05/02/2014 08:05

pupi scrie:Anto, framantarea cu faina de secara este mai grea, asa cum ai spus...aluatul e lipicios, se foloseste mai multa apa. Tocmai din cauza asta am framantat eu de cateva ori in timpul celor 5 ore in care trebuia sa stea la prima dospire...In carte nu scrie asa ceva dar am gasit informatia asta pe o pagina americana a unei "organizatii" sau ma rog, un grup de indivizi care fac paine la foc continuu( acasa , pentru uzul propriu) si de la aia am mai invatat cate ceva pe parcursul anilor.
Astia folosesc DOAR drojdia salbatica( cu unele foarte mici exceptii) in starea ei lichida sau in forma de turtita( cum folosea bunica pe vremuri)....trebuie sa caut pagina lor( de foarte mult timp nu i-am mai vizitat)si neaparat am sa ti-o trimit....au informatii foarte , foarte pretioase....eu am un alt aluat de paine cu secara pus la dospit acuma.... :P :P ...personal, iubesc painea asta chiar daca are gustul putin diferit de cel al painii albe.
Am uitat sa te intreb, ai folosit seminte in paine sau ai lasat-o asa simpla doar cu cele doua tipuri de faina????

Anto, uite aici ......

si am gasit o tipa din Romania , ea este inregistrata la pagina asta( TFL) si cica, face paini ....acuam am intrat pe pagina ei SI IMI PLACE FOARTE MULT....iti pun si linkul ei sa mergi sa o vezi si apoi sterg mesajul sa nu fie considerat "reclama"....m-a surprins placut cand am vazut nume romanesc pe pagina asta americana :P ( rar vad asa ceva)...scrie-mi daca ai gasit mesajul si ai deschis paginile....te pup si spor la lectura :hug: :hug: :pup: :pup:


Pupi, iti multumesc mult pentru link-uri, le-am deschis pe amandoua (nu am reusit sa le citesc dar am facut acum o proba sa vad daca reusesc sa le deschid). ”The Fresh Loaf” functioneaza linkul dar pentru pagina ”Apa Sare Faina” imi apare o eroare (desi initial imi deschide pagina).

Reteta Codrutei este din cartea lui J. Hamelman - Bread (probabil ai cartea). Anul trecut a aparut editia a II-a si am cumparat-o si eu (prima editie era epuizata).

Mie imi sunt dragi sincer atat ”The Fresh Loaf” cat si ”Apa Sare Faina”, pagina Codrutei Popa. In mod special Codruta Popa este o persoana deosebita cu multa putere de daruire, cu multa pricepere si dragoste pentru paine. A inceput de la ”Apa Faina Sare” iar mainile ei pricepute au facut minuni cu aluatul. Acum are o brutarie a ei . :)

Pupi, eu nu am pus seminte de data aceasta dar painea ne-a placut foarte mult. Am sa o refac (punand seminte).

Iti multumesc pentru tot. Te pup. :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/02/2014 08:22

Anto, ma bucur ca le sti, nu stiam asta....pentru mine a fost o surpriza sa gasesc pagina( numele) fetei din Romania pe pagina de TFL...mi-a placut si mie tare mult de aia ti-am scris de ea si ...da, am cartea aia :D :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/02/2014 07:05

Mara, multumesc frumos :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 07/02/2014 11:20

Minunate tartinele astea!! =D> Imi place paine de secara ..imi place crema de branza cu sfecla... :buuun: :roll: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/02/2014 08:01

D_dana_a, ma bucur ca ti-a placut aperitivul asta....nu e dulce :P dar e bun :wink: ....imi place sa il pregatesc in perioada asta, mai ales in preajma zilei indragostitilor....e culoare buna pentru eveniment si gustul painicii e o completare super la mousse...multumesc :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/02/2014 08:02

Nico, daca vrei poti sa il pregatesti, e un aperitiv foarte usor de realizat daca cumperi painica din comert....e gata in cateva minute ...multumesc :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori