1 Din 30 De Decese Este Din Cauza Carnii Procesate

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

1 Din 30 De Decese Este Din Cauza Carnii Procesate

Mesajde beccas » 24/03/2013 10:30

Un nou studiu, in care au fost implicati 500 000 de europeni, arata cum consumul de carne procesata mareste riscul de a avea o moarte timpurie.

Studiile au fost realizate pe o durata de 13 ani si au participat membrii din 10 tari. Constatariile facute au fost ca produsele din carne procesata, (bacon, hot dogs, salam, sunca, carnati, etc.) sunt cauza unor boli cardiovasculare si cancer de colon.

In timpul studiului 1 din 17 persoane au murit, dar cei care au mancat mai mult de 150 g de carne procesata pe zi in fiecare zi au avut riscul crescut cu 44 % de a muri de-a lungul a 12 ani decat cei care au mancat doar 25 g pe zi. Dovezile arata ca o moarte din 30 este legata de consumul excesiv de carne procesata.

Profesorul Sabine Rohrmann, de la Universitatea din Zurich, a declarat intr-un interviu pentru BBC:
" Consumul mare de carne, in special cea procesata, este asociata cu un stil de viata nesanatos. Chiar daca luam in considerare fumatul, obezitatea si alte probleme, consumul de carne procesata ramane totusi un pericol. Renuntarea la fumat este mult mai importanta decat reducerea consumului de carne dar nici aceasta nu trebuie neglijata"

Studiul insa nu a descoperit nici o legatura intre consumul de carne proaspata si riscul de deces. Este important sa stabilim ca pretul si calitatea carnii procesate nu joaca rolul important in aceasta situatie. Bacon-ul ieftin este la fel de nociv ca unul scump. Fie ca a fost tratat pentru extinderea valabilitatii sau pentru modificarea gustului. Aceste substante distrug celulele din corp care duc apoi la aparitia cancerului.

Concluzie? Asociatia internationala impotriva cancerului recomanda consumul a doar 500 g carne pe saptamana (proaspata), si asta pentru o persoana sanatoasa nu la regim.

Surse:
gizmodo.com
World Cancer Research Fund : wcrf-uk.org
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (143.44 KiB) Vizualizat de 835 ori
Ultima oară modificat 25/03/2013 07:31 de către beccas, modificat 1 dată în total.

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Re: 1 Din 30 De Decese Este Din Cauza Carnii Procesate

Mesajde cla » 25/03/2013 02:20

beccas scrie:Concluzie? Asociatia internationala impotriva cancerului recomanda consumul a doar 500 g carne pe saptamana (proaspata), si asta pentru o persoana sanatoasa nu la regim.


Damn, cred ca eu depasesc un pic limita asta. Si eu aveam senzatia ca mananc putina carne saptamanal. :P :P

Pestele intra in astea 500g? Trebuie sa ma interesez.

Foarte interesante informatiile. Si binevenite. =D> =D> =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: 1 Din 30 De Decese Este Din Cauza Carnii Procesate

Mesajde biaskitchen » 25/03/2013 02:35

Un articol bineveni.Felicitari!
:master: :master: :master:


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori