Ingrediente

1 rasol cu cca 1.200kg
700 ml apa
300 ml bere blonda
1 lingurita boabe de piper
3 foi de dafin
2 cuisoare
4 linguri zahar brun
4 linguri sare
4 catei de usturoi
1 lingurita paprika
1 varf de lingurita coriandru praf
1 varf de lingurita chimion praf
cca 50 ml ulei de masline
cateva frunzulite de cimbru proaspat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

24h
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

2 portii
Amestecam apa cu piperul, zaharul, sarea, foile de dafin, 3 catei de usturoi si cuisoarele si o punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. O dam deoparte iar cand s-a racit o amestecam cu berea si o turnam intr-un recipient peste rasol, caruia ii facem 2-3 taieturi pe ambele parti. Dam la frigider pana a doua zi.
Scoatem carnea din marinata si o uscam cu hartie absorbanta. Pisam catelul de usturoi ramas si il amestecam cu paprika, coriandru, chimionul, uleiul de masline si frunzulitele de cimbru. Ungem carnea pe toate partilhe cu acest amestec si o dam din nou la frigider pentru inca 2-3 ore.
Punem carnea in cuptorul pre incalzit la 220ºC pentru 30 de minute, apoi o acoperim cu folie de aluminiu, scadem temperatura cuptorului la 150ºC si o lasam pentru inca 2 ore. Dupa acest timp indepartam folia de aluminiu, dam din nou cuptorul la 220ºC pentru 30 de minute. Ocazional si cu ajutorul unui penson, ungem carnea cu uleiul din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rasol de porc la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rasol de porc la cuptor