Ingrediente

mamaliga:
faina de malai
apa
patrunjel verde
sare
100 gr telemea de capra
6 oua
100 gr mozzarella
200 gr branza rasa pt paste
sare
condimente dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.


Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.


Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.


Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.


Se pregateste un vas termorezistent.


Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.


In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.


Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!


O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Taci si-nghite" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Taci si-nghite