Se separă galbenusurile de albusuri.
Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor.
Albușurile se mixează bine până devin albe si dense. Se adaugă zahărul mixand bine până se obține o bezea lucioasă, apoi se încorporează si gălbenușurile.
Se adaugă făina, adaudag alternativ si pesmetul de biscuiti și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.
Formele de copt se ung cu puțin ulei, apoi se presara cu puțin zahăr tos. Astfel, savarinele ies usor din forme după coacere.
Se coc la 170 grade C, timp de 30 -35 minute, până devin rumene.
Se scot și se lasă la racit în formele de copt. Apoi, se scot ușor cu ajutorul unui bat de frigaruie. Se lasă la temperatura camerei, pe un gratar de bucatarie, neacoperite, ca să se usuce până a doua zi.
Se pregătește siropul de portocale.
Într-un vas, se pune zahărul, apoi se adaugă apa. Se pun la fiert până se obține un sirop, apoi se adaugă sucul de portocale și se mai lasă 5 minute la fiert. După fierbere, se lasă la temperat, apoi se pune la rece până a doua zi.
Savarinele se lasa în siropul de portocale ca să absoarbă cât e necesar. Se scot pe hârtii de patiserie. La fiecare savarină se taie ușor un căpăcel, dar nu de tot.
Smântana rece se mixează cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Se adaugă zahăr după gust (rețineți că sunt dulci si savarinele si siropul).
Savarinele se orneaza cu frișcă multă și se garnisesc cu jeleu de zmeura.
Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.
Spaghete bolognese- reteta videoDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii