Prajitura Tosca

Postat pe: 22-11-2021
(0)

Ingrediente

Pentru blat cu mac și cocos:
8 albușuri
175 gr zahăr tos
25 gr zahăr vanilinat
100 gr nucă de cocos
100 gr mac
50 gr făină
5 gr praf de copt
un praf de sare
Pentru crema de gălbenușuri:
8 gălbenușuri
150 gr zahăr
500 ml lapte
60 gr amidon
1 vârf cuțit sare
250 gr unt cu 82% grăsime
3 lingurițe esență de lămâie
1 pachet de biscuiți Picnic cu aromă de vanilie
1 pachet de biscuiți Picnic cu cacao
Pentru glazură:
100 gr ciocolată cu lapte
100 gr ciocolată amăruie
200 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și cocos este completat armonios de crema de gălbenușuri și glazura de ciocolată într-un contrast spectaculos de culori.

Prajitura Tosca este una dintre rețetele de prăjituri festive, preferate de români. Colorează frumos un platou cu prăjituri, iar gustul este de-a dreptul delicios. 

Urmăriți mai jos modul de preparare pas cu pas pentru această minunată rețetă de prăjitură.

Preparăm blatul cu mac pentru prajitura Tosca.
 

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și zahărul vanilinat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
De acum folosim o spatulă în locul mixerului.
Încorporăm în bezea mai întâi macul, amestecând încet de jos în sus cu mișcări circulare. Apoi încorporăm cocosul și la final, făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar lateralele le ungem cu ulei. Întindem compoziția de blat cu mac și cocos în tavă și o nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește ușor la suprafață.

Cât timp se coace blatul, preparăm crema de gălbenușuri cu aromă de lămâie.

Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi le diluăm cu puțin lapte. Adăugăm amidonul, omogenizăm compoziția și turnăm restul de lapte.
Fierbem crema de gălbenușuri, amestecând continuu până se îngroașă că o budincă. Stingem focul, adăugăm esența de lămâie, apoi așezăm o folie de prospețime peste ea, la contact și o lăsăm la rece. Când este complet rece, o mixăm adăugând și untul moale, ținut la temperatura camerei.

Asamblăm Prajitura Tosca

Peste blatul de mac cu cocos, răcit, întindem crema de gălbenușuri. Deasupra cremei așezăm cele două tipuri de biscuiți în formă de șah.

Preparăm glazura de ciocolată. Încălzim smântâna până aproape de punctul de fierbere și topim în ea ciocolatele rupte în bucăți. Omogenizăm bine glazura de ciocolată și o întindem fierbinte peste stratul de biscuiți.

Dăm prăjitura la rece până se întărește glazura, apoi o putem porționa și servi alături de cei dragi.

Spor la preparat rețeta de prăjitură Tosca și poftă bună la savurat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Tosca" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și cocos este completat armonios de crema de gălbenușuri și glazura de ciocolată într-un contrast spectaculos de culori.

Alte rețete de la merisor

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Tosca