Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.
Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp pregatim crema si jeleul.
Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se paseaza cu blenderul branza pana iese o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin, ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.
Pentru jeleu spalam zmeura si o punem pe foc impreuna cu zaharul cam 3 minute pana se leaga putin. Apoi il trecem printr-o sita ca sa eliminam sambureii mici.
Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min), apoi il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina.
Asamblare:
Peste stratul de biscuiti punem crema de branza, nivelam, asezam cateva zmeurici intregi si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de zmeura. Se tine la rece cateva ore bune.
Humus reteta Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma...
Humus reteta cu ardei coptiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii