PLACINTA CU BRINZA DULCE

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

PLACINTA CU BRINZA DULCE

Mesajde zuli » 30/03/2006 08:57

Este o placinta usoara din toate punctele de vedere
INGREDIENTE ALUAT:
7 LINGURI LAPTE
7 LINGURI ULEI
6 LINGURI ZAHAR
1 OU
1 LINGURITA RASA BICARBONAT STINS
300-400 GR FAINA
Se pune pe foc laptele ,uleiul si zaharul ,cind incepe sa fiarba se ia de pe foc lasind sa se raceasca un pic (sa fie un pic caldut ).
Se amesteca apoi cu oul ,bicarbonatul si la sfirsit faina ,pina se face un aluat potrivit (sa nu se mai lipeasca )framintind bine.
Se imparte in 2 ,se intinde o foaie cit e tava (nu prea mare )si se pune pe hirtie de copt in tava ,peste care se pune umplutura ,si la final a doua foaie
UMPLUTURA:
500 GR BRINZA DE VACI
2 OUA
200 GR ZAHAR PUDRA
80 GR UNT
2 LINGURI (rase)GRIS
2 ZAHAR VANILAT
STAFIDE
COAJA DE LAMIIE
Se topeste untul si cind e rece se amesteca cu restul ingredientelor.
Fişiere ataşate
sectiune placinta.jpg
sectiune placinta.jpg (92.22 KiB) Vizualizat de 18915 ori
placinta coapta.jpg
placinta coapta.jpg (144.4 KiB) Vizualizat de 18915 ori
placinta pentru cuptor.jpg
placinta pentru cuptor.jpg (131.09 KiB) Vizualizat de 18915 ori
brinza pentru placinte.jpg
brinza pentru placinte.jpg (34.7 KiB) Vizualizat de 18915 ori
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/03/2006 09:02

zuli ,esti draguta sa scrii retetele daca se poate in grame ca asa in linguri,cani...e mai greu ca sa stim exact cantitatea?
arata tare bine placinta ta!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 30/03/2006 09:12

Angelique cind zic lingura ,ma refer la cea de supa eu cred ca sint toate la fel ca marime :?
nu am cintar de bucatarie si nu am cum sa cintaresc sa va zic exact
asa ca o sa incerc sa gasesc echivalente la linguri cani si pahare si sa deschid un subiect cu ele :)
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/03/2006 10:08

ti-am spus chestia asta pt. ca o prietena a incercat sa faca checul tau si m-a sunat sa ma intrebe cat ii echivalentul la o cana faina,pt. ca ea nu prea le are cu bucataria
eu cam stiu echivalenta dar zic(nu dau cu parul :D ) ca sant bune retetele tale dar ca multi nu incearca din aceasta cauza,prietena mea a incercat si i-a iesit cam moale checul
oricum
1lingura zahar-25 g
1 cana faina de 200 ml-170 g
daca vrei eu le mai masor si ti le spun
si mie checul mi-a venit cam uscat dar cred ca si din cauza faptului ca l-am cam lasat in cuptor8am uitat de el)
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 30/03/2006 10:37

acum am masurat cu paharul gradat si cana are 250 gr faina ca sa iti
faci idee este in poza unde sint toate ingredientele din acest motiv am pozat cana este cana normala de apa :)
daca il lasi prea mult la cuptor devine sec se probeaza cu paiul sau scobitorea si cind iese curat e gata :wink:
este poza si cu compozitia inainte de cuptor (cum e aia cu cacao asa e toata )poate te ajuta sa iti dai seama cum e :D
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 30/03/2006 10:50

scuze Angelique are 125 gr faina :blushing:
am vazut gresit trebuie sa imi iau ochelari :clipocit:
dar oricum cana e in poza si sa stii ca nu ma supar asa usor
pot gresi si eu doar sint om :pup:
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/03/2006 09:08

acum ii clar de ce a mea a iesit mai tare ....erau cu 50 g faina in plus
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori