Meniul de Craciun si Revelion

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 14/12/2007 07:43

Ce ma bucur ca ai pus reteta asta Sandra, soacra mea o facea, si sunt convinsa ca ar fi o surpriza mare pt. Gabi sa le fac, i-as aduce ceva de "acasa" din copilaria lui, ceea ce vrei s asimti aproape mai ales la sarbatori precum Craciunul.
Si o intrebare: cum iese fruit cake, nu e f. dens? am citit pe forumuri pt. torturi si prin carti de bucate ca este f. popular in Anglia. POate daca il faci acasa imi arati si mie cum arata o felie, de cele mai multe ori ma convinge o reteta vizual :blushing:

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 14/12/2007 10:02

roxanavmv scrie:Ce ma bucur ca ai pus reteta asta Sandra, soacra mea o facea, si sunt convinsa ca ar fi o surpriza mare pt. Gabi sa le fac, i-as aduce ceva de "acasa" din copilaria lui, ceea ce vrei s asimti aproape mai ales la sarbatori precum Craciunul.
Si o intrebare: cum iese fruit cake, nu e f. dens? am citit pe forumuri pt. torturi si prin carti de bucate ca este f. popular in Anglia. POate daca il faci acasa imi arati si mie cum arata o felie, de cele mai multe ori ma convinge o reteta vizual :blushing:


Am facut Christmas cake , am deja taiat si iti arat cum a iesit.Da e destul de dens .Eu nu ma prea ma omor dupa el dar astia la mine vad ca mananca ca disperatii.
Am facut si piersicile , de am zis ca numai fac veci ca sunt migaloase rau.
kiss for you

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 16/12/2007 08:23

Meniul meu e urmatorul:
Pogacele
Saleuri
salata de boeuf
salata de cartofi cu tarhon
rulouri cu cabanos
bulete de cascaval
chiftelute
rulada cu branza si ciuperci
ciorba e perisoare
friptura de pui si porc ( garnitura ramane de vazut)
Islere
Restul meniului il face mama (sarmale, alte dulciuri).
E bine cand ai parinti si socrii, mananci pe unde vrei si ce-ti place!:)

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 16/12/2007 08:31

Postez si o reteta foarte simpla si foarte buna de saleuri:
250 gr branza de vaci, 250 gr faina, 250 gr margarina, sare 1 l-ta
Branza + grasimea se amesteca bine, se adauga faina si se framanta 5 min. Se lasa la rece cel putin 4 ore. Se intinde foaia de 1 cm grosime si se taie fasii. Deasupra se ung cu ou batut, se presara sare, chimen sau branza rasa si se coc pe fundul tavii.
:flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 17/12/2007 11:56

Elena, ce meniu apetisant :roll:
La fel fac si eu saleurile: uneori le fac cu telemea , alteori cu branza de vaci , sunt delicioase . Cum faci tu pogacelele? Am jumeri si vreau sa incerc saptaman viitoare sa fac si eu pogacele; te rog scrie reteta cand ai timp :flower: multumesc

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 19/12/2007 02:56

Iata reteta mea de pogaci:
200 g jumeri, 350 g faina, 2 galbenuse + ou pt uns deasupra, 20 g drojdie, 1 l-ta zahar, sare, putin lapte. Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 l-ri lapte si o l-ra faina si se face o maia care se lasa la crescut 1/4 ora. Se adauga restul de faina, galbenusele, 1/2 l-ta sare, un vf. cutit piper si lapte. Se framanta un aluat mai moale, se lasa sa creasca 1/4 ora apoi se intinde de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Jumerile date prin masina se intind pe 2/3 din foaie si se impatura in 3 (partea neunsa inte cele 2 unse). Se repeta de 3 ori impaturitul in 3. Se lasa 10 min la cald apoi se intinde aluatul gros de 2 cm si se taie cu paharul. Se pun in tava cu distante de 2 cm intre ele, se mai lasa sa creasca 1/4 ora apoi se ung cu ou batut si se presara sare, chimen, cascaval. Se coc in cuptorul fierbinte la foc mediu cca 30 min. Nu se deschide cuptorul 15 min.
Par a fi complicat de facut dar nu sunt, si sunt foarte foarte bune! :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/12/2007 03:00

cred ca niste pogaci d.astea mi.ar placea si mie .. sa imi cumpar jumari :lol:

Elena :pup: pt reteta ....

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 19/12/2007 03:01

Cu tot dragul! :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 19/12/2007 05:18

La argumentul asta am ramas rau in urma si am citit acum dintr-o rasuflare cele cinci pagini!
Mi-am salvat reteta de islere si de saleuri ale Elenei!
Crista cu ce carne faci tu piftia? Ai putea sa dai o retete cat de cat cu niste explicatii ca eu n-am facut niciodata :lol: !
Sper sa mai scrieti la acest argument sa definesc si eu un menu cat de cat :wink:
Desi in noapte de Craciun sunt singura si a doua zi suntem la rude ceva ceva chiar pentru mine tot o sa fac ca altfel ma apuca tristetea (deja ma apuca :cry: :cry: :cry: )
In cazul asta ma orientez spre bucataria romaneasca! Pai daca-i bal, bal sa fie :wink: !

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/12/2007 05:24



Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori