Prajitura cu crema de vanilie

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 06/08/2007 07:46

BUNA
MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA VA ROG.........AM GASIT O RETETA DE PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE TRIMISA DE MONA DIN GALATI SI PREA SUNT TOATE INGREDIENTELE SCRISE.....MA REFER LA FAINA SI LAPTE-NU SCRIE CE SE FACE CU EL ,IN CE COMPOZITIE SE PUNE...............EU FAC ACUM PRAJITURA SI SPER SA MA AJUTATI :?

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 06/08/2007 07:50

A , ERA SA UIT !
CUM SE BATE UNTUL SPUMA CA NU AM NICI CEA MAI MICA IDEE :(

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 06/08/2007 07:50

Crema de vanilie :

500 ml lapte rece
3 linguri rase de amidon alimentar
3 linguri faina
6 linguri de zahar
vanilie
sau rom dupa preferinta
3 oua
3 linguri de unt
Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.


Aceeasi crema se face si cu ciocolata , doar ca adaugam 3 linguri de cacao in compozitie.
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 06/08/2007 07:51

violeta scrie:A , ERA SA UIT !
CUM SE BATE UNTUL SPUMA CA NU AM NICI CEA MAI MICA IDEE :(


Bati untul scurs de apa la mixer cu putin zahar pudra.
kiss for you

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 06/08/2007 07:55

AM INTELES ASTA DAR PRAJITURA DE CARE ZIC EU NU E ACEASTA
.E CEVA CU 3 ALBUSURI,6 LING APA RECE,1 PLIC BUDINCA DE VANILIE ....ETC E TRIMISA DE MONA SP DIN GALATI

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 06/08/2007 07:57

Nu stiu ce sa zic..in niciun caz nu e la prajiturile mele. :)
Poti sa faci un topic nou unde sa pui intrebarea , pentru ca aici daca se mai scriu inca doua pagini cu siguranta ca se va uita.Dar asa cu topic nou sigur va fi pe prima pagina a forumului. :hug:
kiss for you

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 06/08/2007 08:01

OK mersi mult de tot !pana atunci o sa vad cum iese si asa .

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 06/08/2007 08:35

Eu o fac doar asa si m-am obisnuit cu ea. Varianta cea mai simpla e sa cumperi budinca de la plic si sa o prepari tu.
kiss for you

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 06/08/2007 08:38

budinca am pregatit o dupa instructiunile de pe plic dar nu sunt sigura de blat .....mai am putin si termin si apoi o sa vad ce iese

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 06/08/2007 08:39

Ce blat faci? Adica ce prajitura vrei sa faci?
kiss for you


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori