Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde biochimist_la_cratita » 17/10/2015 11:53

Blat:

5 oua foarte mari (XL)
150g zahar
130 g faina
20g cacao
25 ml ulei

Crema de ciocolata:

500 g smantana lichida
500 g ciocolata amaruie (55%cacao)

Glazura de ciocolata:

100 g ciocolata amaruie(55%cacao)
100 g smantana lichida

Decor:

200 g smantana lichida
100 g mascarpone
20g zahar
50 g ciocolata neagra


Sirop:

50 ml sirop concentrat de zmeura
150 ml apa plata


Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.
4. Inglobeaza galbenusurile si uleiul in albusurile spuma mixand usor.
5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l (in 5 felii egale) pe orizontala.
Crema de ciocolata
1. Rupe ciocolata in bucati si pune-o impreuna cu 400 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.
2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute.
3. O scoti de la frigider, o mixezipana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o repartizezi pe blat.

Asamblare:
Pune o felie de blat pe un platou, intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, repartizezi crema de ciocolata si continui asa pana cand termini feliile. Introduci tortul in frigider pentru 2 ore minimum.
Glazura de ciocolata
Pui ciocolata rupta in bucati impreuna cu 70 g smantana lichida, intr-o cratita cu fund dublu, pe foc mediu si amesteci continuu pana cand se topeste ciocolata. Opresti focul, adaugi restul de smantana lichida si amesteci energic. O lasi sa se racoreasca un minut apoi poti imbraca tortul cu ea.
Scoti tortul din frigider, dai deoparte inelul si glazurezi blatul. Il introduci din nou in frigider pentru 40-50 minute.

Pentru decor rupi ciocolata in bucati si o topesti la foc mediu, intr-o cratita cu fund dublu, impreuna cu 50 g de smantana lichida. Ameseteci pana cand se omogenizeaza compozitia, opresti focul si o lasi sa se raceasca la temperatura camerei.
Mixezi restul de smantana lichida cu zaharul. Adaugi mascarponele si ciocolata topita si amesteci pana cand sunt inglobate in frisca.
Pui crema intr-un pos si decorezi tortul.
S-aveti pofta!
Fişiere ataşate
3_tort_cioco.jpg
3_tort_cioco.jpg (85.69 KiB) Vizualizat de 953 ori
5_tort_cioco.jpg
5_tort_cioco.jpg (60.49 KiB) Vizualizat de 953 ori
1476072_807148239344552_1923670627396041642_n.jpg
1476072_807148239344552_1923670627396041642_n.jpg (70.86 KiB) Vizualizat de 953 ori
1551659_807147409344635_4050662805421728208_n.jpg
1551659_807147409344635_4050662805421728208_n.jpg (111.1 KiB) Vizualizat de 953 ori
1897870_807147942677915_4693438158541478931_n.jpg
1897870_807147942677915_4693438158541478931_n.jpg (84.39 KiB) Vizualizat de 953 ori
1908017_807148292677880_7950224240084856058_n.jpg
1908017_807148292677880_7950224240084856058_n.jpg (76.92 KiB) Vizualizat de 953 ori
10405305_807147662677943_6195588630725539001_n.jpg
10405305_807147662677943_6195588630725539001_n.jpg (66.77 KiB) Vizualizat de 953 ori
10426549_807147806011262_1071774347201710318_n.jpg
10426549_807147806011262_1071774347201710318_n.jpg (112.95 KiB) Vizualizat de 953 ori
10474254_807147912677918_4199007498671373788_n.jpg
10474254_807147912677918_4199007498671373788_n.jpg (58.09 KiB) Vizualizat de 953 ori
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori