Toate prajiturile mele...inclusiv torturi (2)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Toate prajiturile mele...inclusiv torturi (2)

Mesajde Sandra Donaghey » 11/01/2007 01:57

kiss for you

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 18/01/2007 02:58

sandra, am facut amandine dupa reteta ta, au iesit super faine si super bune: merci pt reteta :flower:
Fişiere ataşate
amandine3.jpeg
amandine3.jpeg (33.3 KiB) Vizualizat de 18139 ori
amandine1.jpeg
amandine1.jpeg (29.35 KiB) Vizualizat de 18139 ori
amandine.jpeg
mi-au iesit 20 bucati
amandine.jpeg (31.68 KiB) Vizualizat de 18139 ori
nadia

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 07/02/2007 11:44

Cara, reteta de "Coronite fragede" o gasesti la pagina 4 din Prajituri si alti "indulcitori " .Sunt extraordinari de buni si acum pentru ce sambata sunt "mosii de iarna "am sa-i fac din nou , dar in cantitate dubla !

PS.-te rog sa nu mai fii suparata(cu toate ca ai un motiv bine intameiat), priveste in jurul tau si bucurate de viata , mentine-ti corpul plin de lumina si caldura :pup: :hug: !

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 07/02/2007 12:55

Mona S P scrie:Cara, reteta de "Coronite fragede" o gasesti la pagina 4 din Prajituri si alti "indulcitori " .Sunt extraordinari de buni si acum pentru ce sambata sunt "mosii de iarna "am sa-i fac din nou , dar in cantitate dubla !


coronitele fragede (reteta sandrei) sunt si preferatele mele. vreau sa le fac pentru vineri, sa impart pentru tatal meu si sunt exact ce ar trebui sa impart si pentru sambata (mosii de iarna). am sa fac si eu tot reteta dubla.

sandra, iti multumesc ca ai postat reteta. e de mare folos.

si te rog sa mai postezi, daca ai timp, si alte retete. sunt foarte apreciate de cei mai multi dintre noi. si, dupa cum vezi, chiar ne ajuta.

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 07/02/2007 11:50

beius47 scrie:sandra, am facut amandine dupa reteta ta, au iesit super faine si super bune: merci pt reteta :flower:

Nadia amandinele ti-au iesit super.Am si eu in cuptor blatul pentru o serie de amandine.Dar ale mele au alta fatza..vorba aia : Aceeasi Marie dar cu alta palarie.. :roll:
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 07/02/2007 11:53

cara scrie:
Mona S P scrie:Cara, reteta de "Coronite fragede" o gasesti la pagina 4 din Prajituri si alti "indulcitori " .Sunt extraordinari de buni si acum pentru ce sambata sunt "mosii de iarna "am sa-i fac din nou , dar in cantitate dubla !


coronitele fragede (reteta sandrei) sunt si preferatele mele. vreau sa le fac pentru vineri, sa impart pentru tatal meu si sunt exact ce ar trebui sa impart si pentru sambata (mosii de iarna). am sa fac si eu tot reteta dubla.

sandra, iti multumesc ca ai postat reteta. e de mare folos.

si te rog sa mai postezi, daca ai timp, si alte retete. sunt foarte apreciate de cei mai multi dintre noi. si, dupa cum vezi, chiar ne ajuta.


Imi pare bine ca v-a placut reteta dar cum am mai mentionat reteta nu este a mea. E luata de pe alt site culinar de la Pocahontas.Asa ca ei trebuie sa ii multumiti fie si virtual.Eu doar am executat-o si postat-o pe acest site.E adevarat ca sunt foarte bune coronitele si au cerere la public.
Sanatate multa Cara :flower:
kiss for you

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 07/02/2007 11:58

Sandra, asa o fi :wink: dar meritul iti apartine deoarece eu de la tine m-am inspirat cand am facut reteta :flower: :pup:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/02/2007 08:35

sandra, retetele sunt vechi de cand lumea. de 'coronite' am aflat de la tine si daca nu vedeam pozele cu coronitele asa cum le-ai facut tu nu le incercam deloc. nu conteaza pentru mine de la cine stii tu reteta. eu sper sa iasa cum ti-au iesit tie. :blushing: (am notat reteta in carnetul meu cu retete si am scris in paranteza numele tau, asa cum la alte retete am specificat ca-s de la mama, bunica, etc..nu in sensul ca le-au inventat ele, ci in sensul ca ele mi-au dat retetele la mancarurile care mi-au placut).

o sa framant aluatul cu masina, ca..n-am alta varianta.
:hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/02/2007 02:50

Mona S P scrie:Cara, reteta de "Coronite fragede" o gasesti la pagina 4 din Prajituri si alti "indulcitori " .Sunt extraordinari de buni si acum pentru ce sambata sunt "mosii de iarna "am sa-i fac din nou , dar in cantitate dubla !

PS.-te rog sa nu mai fii suparata(cu toate ca ai un motiv bine intameiat), priveste in jurul tau si bucurate de viata , mentine-ti corpul plin de lumina si caldura :pup: :hug: !

eu nu am gasit-o!!!! vreau un link!va rog frumos!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 08/02/2007 02:57

Azi noapte a dat harnicia peste mine si am facut compozitie dubla din ceea ce se numeste : CORONITE FRAGEDE
RETETA NU-MI APARTINE. ....DOAR CORONITELE

300 ml lapte
480-500 gr faina
jumatate de lingura de drojdie uscata
jumatate de pahar ulei- 75 ml
1 lingura si jumatate zahar
jumatate lingurita sare
intr-o ceasca puneti drojdia , o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.intr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute,peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul ( eu le-am pus pe toate o data), si dupa aia bagati lingura de lemn in functiune, si incepeti sa omogenizati.dupa ce l-am framantat , l-am mutat intr-un castron mai mic, si apoi l-am pus la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou ! aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale .
apoi, luam cate o bila , o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita ( topiti 50 gr. )dupa ce ungeti, rulati...dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop)apoi uniti capetele si dati forma unui colac .dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa ( nu e obligatoriu sa o folositi pe toata).
Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina) .Dupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec cele 20 de minute, i puteti baga in sfarsit la cuptor, la 185 de grade , dar pe un gratar cat mai jos din cuptor , dar nu chiar primul de jos... se coc la 185 grade 35-40 min.


Pupici :flower:
kiss for you


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori