Supa cu altfel de galuste

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Supa cu altfel de galuste

Mesajde albinuzza » 21/02/2008 06:33

Azi am testat o reteta pe care aveam de ceva vreme in plan.

A ramas supica de la rasol si cum avea gust de usturoi m-am gandit sa prestez altfel de galuste.

Supa a fost de pui si legume dar si usturoi.Am strecurat-o si am pastrat-o de ieri pe azi la rece.

Pentru galuste:
- 2 oua
- gris
- sare

Se bat ouale cu un varf de lingurita de sare si se adauga gris ca la galustele normale.
De aici incepe nebunia.Compozitia se pune in tigaie cu putin ulei ca o omleta.Se lasa sa se rumeneasca si pe o parte si pe alta.

Se scoate pe farfurie si se lasa sa se raceasca un pic cat sa o putem taia cubulete.
Se adauga cubuletele in supa care fierbe si se lasa 10 minute.

Se adauga verdeata.
Mie imi place tare mult ca are gust de usturoi si cred ca voi incerca si cu carnita de pui .Am mancat eu in facultate facuta de o ardeleanca :buuun:
Fişiere ataşate
IMG_0016.JPG
IMG_0016.JPG (27.75 KiB) Vizualizat de 2615 ori
IMG_0012.JPG
IMG_0012.JPG (34.74 KiB) Vizualizat de 2615 ori
IMG_0007.JPG
IMG_0007.JPG (24.13 KiB) Vizualizat de 2615 ori
IMG_0005.JPG
IMG_0005.JPG (36.7 KiB) Vizualizat de 2615 ori
IMG_0002.JPG
IMG_0002.JPG (31.1 KiB) Vizualizat de 2615 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/02/2008 06:36

Mada ce frumos arata :buuun: eu tb ss imi notez reteta caci e super .. ultima oara am facut niste gloante de galuste ( cu toaa ca stiu bine sa le fac dar se vede treaba ca nu mereu ies cum trebuie 8) ) insa in varianta asta e mult mai usor =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:0

Mesajde albinuzza » 21/02/2008 06:43

In ceea ce priveste galustele fierte....imi ale soacrei si ale mamei:)
Ale mele au iesit dar nu mereu:)
Dar astea sunt sigur moi.Si buuune!Pare asa o supita delicatesa!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/02/2008 06:49

da .. si o poti servi si unor musafiri mai sclifositi fara sa iti fie frica : sunt prea tari sau se sfarima ..

cum le vad eu pt musafiri taiata omleta aia cu niste forme mici de biscuiti ( ma gindesc dc nu se coace bine si la cuptor ca eu iarna fac omleta mai mult in cuptor -ouale batute in blender ca sa fie mai spumoase- si iese minunata)

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 21/02/2008 07:31

crista scrie:da .. si o poti servi si unor musafiri mai sclifositi fara sa iti fie frica : sunt prea tari sau se sfarima ..

cum le vad eu pt musafiri taiata omleta aia cu niste forme mici de biscuiti ( ma gindesc dc nu se coace bine si la cuptor ca eu iarna fac omleta mai mult in cuptor -ouale batute in blender ca sa fie mai spumoase- si iese minunata)
Batzi oul cu sare si pui gris ca sa devina de cosistentza unei smantini f groase adaugi o jumatate de varf de cutzit de bicarbonat de sodiu si le mai freci nitel.Le executi ca de obicei dar nu vor mai fi tari ..incearca !Trucul asta il fac si bucatarii ca sa fie siguri!De la un bucatar stiu si eu chestia asta ....mi-a vandut pontul pe vremea cand si mie imi ieseau ca niste pietroaie de tari . :)
galateea

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/02/2008 08:04

Galateea :hug: ... cu bicarbonat nu stiam .. eu le fac normale/ traditionale si stiu sas le fac sa pun apa rece si sa le "sperii" .. adica imi ies dar evident exista si zile cind nu merg toate cum vrei... asa a fost ultiam oara cind am fcut galuste si erau gloante ... le-am mincat eu singurica ( m-am sacrificat) puteam sa ii dau si "consortului" ca tot nu stie el cum tb sa fie galustele si mereu vrea sa le manince cu furculita =)) =))

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 21/02/2008 09:28

crista scrie: ... le-am mincat eu singurica ( m-am sacrificat) puteam sa ii dau si "consortului" ca tot nu stie el cum tb sa fie galustele si mereu vrea sa le manince cu furculita =)) =))



Cri, prima oara cand i-am facut lui C: supa cu galuste, si el a mancat doar galustele cu furculita si supa a lasat-o in farfurie cica sa o manace cine a facut-o. de atunci ma "sacrific" doar pentru mine :lol:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/02/2008 07:22

Albinuzza, ce idee buna, trebuie retinuta neaparat!!! :love: :love: :love:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 22/02/2008 09:31

Multumesc ,Simona!
Se pare ca e mult mai buna decat cea cu cu galuste fierte,pentru ca a fost solcitata o portie in plus:)
Am servit-o cu hrean ras in care am pus putina apa si sare!
Sunt tare delicioase galustele si cred ca se pot pune si niste verdeturi in ele.Eu am pus putin busuioc pentru ca imi place asocierea cu usturoiul.

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 22/02/2008 12:21

La prima supa o sa le incerc si eu! Tare m-ai facut curioasa!Se umfla putin cand le adaugi in supa?


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator