Rulouri de patiserie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Rulouri de patiserie

Mesajde pupi » 28/05/2012 10:31

In mod normal rulourile se fac din aluatul de foietaj pregatit in casa, dar cum eu sant cam lenesa sau in criza de timp mereu, am luat-o pe scurtatura....am cumparat aluatul de foietaj din comert.... :wink: :D e la fel de bun :peace: .

Deci

1 pachet de aluat de foietaj ( 2 foi)
conuri sau cilindri metalici
3 linguri de faina pentru prafuit blatul de lucru



Se scoate aluatul din cutie, se lasa sa ajunga la temperatura camerei( asta in cazul in care este congelat) dupa care , pe blatul de lucru, presaram putina faina si cu ajutorul sucitorului( facaletului) intindem putin aluatul, dar sa nu il intindem foarte subtire pentru ca atunci nu mai creste suficient, dar nici sa ramana la grosimea lui pentru ca , in cazul asta, va creste prea mult in timpul coptului. Unele retete spun sa ungem conurile metalice inainte de a le folosi, eu nu ung niciodata pentru ca, pur si simplu, aluatul are in el destula grasime incat sa nu se prinda de forma.
Dupa ce aluatul e destul de intins , cu pintenul sau cu un cutit bine ascutit se taie fasii late de 2 cm.
Se ia pe rand cate o fasie de aluat si se fixeaza de varful conului metalic sau la unul din capetele cilindrului metalic( si cilindrul asta are o forma foarte, foarte usor conica pentru a putea scoate usor ruloul de pe el) Cilindrii mei sant foarte , foarte vechi, facuti pe timpurile ceausiste si s-a folosit o foaie de tabla de grosime 1 mm.
Deci, se revenim la fasiile de aluat....se ia una, se aranjeaza pe varful conului sau capatul cilindrului si se incepe infasurarea lui pe metal, aluatul fiind putin suprapus unul peste altul pe masura ce infasuram. La capat, ungem cu putina apa partea de aluat care termina spirala ( avem grija sa lasam la un capat o portiune de metal fara aluat ca sa putem manui forma). Se aseaza in tava de aragaz cu terminatia lipita spre tava.
Dupa ce s-au infasurat toate conurile sau cilindrii, se ung cu putina apa( sau lapte sau ou amestecat cu apa )se pun la copt la o temperatura de 375 F( 190 C). Cand au prins o culoare aurie se scot din cuptor si cu un prosop de bucatarie prindem unul din capetele metalice a formelor de copt si cu cealalta mana sucim foarte usor aluatul copt si in acelasi timp si tragem de el ca sa scoatem de pe forma.
Se aseaza pe un platou, se lasa la racit si se pune la pastrare intre servetele de bucatarie de hartie si in cutie de carton. Se pot pastra pana la 2 luni d zile asa sau se pot umple cu bezea de capsuni, crema de vanilie sau crema de branza, frisca sau fiti voi mai inventivi
Fişiere ataşate
023 rulouri foietaj.jpg
023 rulouri foietaj.jpg (65.29 KiB) Vizualizat de 8176 ori
022 rulouri foietaj.jpg
022 rulouri foietaj.jpg (83.19 KiB) Vizualizat de 8176 ori
021 rulouri foietaj.jpg
021 rulouri foietaj.jpg (83.54 KiB) Vizualizat de 8176 ori
019 rulouri foietaj.jpg
019 rulouri foietaj.jpg (76.97 KiB) Vizualizat de 8176 ori
016 rulouri foietaj.jpg
016 rulouri foietaj.jpg (81.6 KiB) Vizualizat de 8176 ori
014 rulouri foietaj.jpg
014 rulouri foietaj.jpg (69.37 KiB) Vizualizat de 8176 ori
008 rulouri foietaj.jpg
008 rulouri foietaj.jpg (67.45 KiB) Vizualizat de 8176 ori
006 rulouri foietaj.jpg
006 rulouri foietaj.jpg (54.54 KiB) Vizualizat de 8176 ori
002 rulouri foietaj.jpg
002 rulouri foietaj.jpg (99.5 KiB) Vizualizat de 8176 ori
022 rulouri foietaj.jpg
022 rulouri foietaj.jpg (83.19 KiB) Vizualizat de 8176 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/05/2012 08:54

Pupi draga, tu imi ghicesti gandurile parca... :hug: Postarea ta a venit in intampinarea unei intrebari pe care o aveam in minte si care recunosc ”a incoltit” zilele trecute... intr-un magazin, cand am vazut conuri din metal.

M-am declarat adesea incepatoare in bucatarie si... recunosc a nu stiu cata oara ca nu am experienta in bucatarie ci doar dorinta de a invata asa incat nu imi este rusine sa spun ca am vazut conurile metalice in magazinul de care aminteam si nu stiam la ce folosesc. Nu aveam legatura de internet dar planuiam sa te intreb atunci cand voi putea sa iti scriu. Uite... ca ai raspuns anticipat intrebarii mele :hug: si mi-ai facut o mare bucurie.

Acum nu imi ramane decat sa merg maine sa vad daca mai gasesc sa cumpar conuri metalice (se vindeau la bucata, nu la set si erau numai cateva).

Reteta este super, foarte utila (eu visez la ele umplute cu spuma de capsuni sau cu branza si date prin cascaval ras). :vis: Inca ceva: au succes la musafiri, stiu sigur!

Iti multumesc pentru postare. :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/05/2012 08:18

Le stiu si le faceam acum...multi ani... :mrgreen:

Sunt minunate, atat cu umplutura dulce, cat si sarata :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/05/2012 10:10

Antonia, ma bucur ca am avut asa o telepatie ...cu Yafa avem de multe ori cate o chestie din asta....eu am cumparat conurile in set, vin cate 6 .....trebuie sa mai cumpar inca vreo 2 seturi sa am mai multe sa nu stau dupa ele pana se racesc si abia atunci sa pot face alte roluri....
Ma bucura nespus faptul ca iti place si consideri utila informatia asta....utila o consider si eu si foare la indemana.....s.e pot face pe conuri si mai mici, pe bete infasurate in folie de aluminiu....conurile ies micute, finute, se pot umple cu crema de branza si se servesc pe post de aperitiv.....asa se serveau la "Violeta" cofetaria aia din centru de la voi din T....acolo mancam saptamanal rol cu cascaval :wink: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 29/05/2012 04:57

pupi scrie:Antonia, ma bucur ca am avut asa o telepatie ...cu Yafa avem de multe ori cate o chestie din asta....eu am cumparat conurile in set, vin cate 6 .....trebuie sa mai cumpar inca vreo 2 seturi sa am mai multe sa nu stau dupa ele pana se racesc si abia atunci sa pot face alte roluri....
Ma bucura nespus faptul ca iti place si consideri utila informatia asta....utila o consider si eu si foare la indemana.....s.e pot face pe conuri si mai mici, pe bete infasurate in folie de aluminiu....conurile ies micute, finute, se pot umple cu crema de branza si se servesc pe post de aperitiv.....asa se serveau la "Violeta" cofetaria aia din centru de la voi din T....acolo mancam saptamanal rol cu cascaval :wink: :hug: :hug: :pup: :pup:


Pupi astazi am conurile metalice in program. Il astept pe C sa mergem impreuna (prima oprire: conurile). Daca nu postai reteta & fotografiile ma mai intrebam ”oare la ce folosesc ?!” =)) =)) =)) Te intrebam eu oricum cu siguranta la ce sunt bune conurile metalice. =)) =)) =))

Am si eu un mic plan sa cumpar 10 - 12 bucati, pentru economie de timp.

Este si acum o cofetarie (deschisa de cativa ani) care vinde ”Rol cu cascaval” (sunt umplute cu branza si cascaval). :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/05/2012 06:28

Lucia, asa este pe vremuri, multe femei faceau acasa rulourile astea.....la noi i casa mereu erau "la pastrat" cateva.....muream de placerea lor....in general mamale facea asa mai maricele, cum le-am fcut eu acuma si pe cele pentru aperitiv( umplutura de branza) le facea mult mai micute si mai subtirele......tare bune mai sant.....ma gandesc sa fac o crema de vanilie acuma si sa mai umplu ce a mai ramas, sa avem ceva dulce in casa :hug: :hug: :pup: :pup: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/05/2012 06:00

Mersi de reteta :wink:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/05/2012 07:22

Dana :hug: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori