Retete de tort

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

livipetre
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 03/12/2005 04:57

Retete de tort

Mesajde livipetre » 20/12/2005 02:46

Poate cineva sa-mi dea si mie o reteta de tort dar care sa iasa bun de tot, sa-i dau gata pe toti de craciun, dar sa nu fie nici prea complicata.Va multumesc!

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/12/2005 03:48

Pai uite aici niste retete la pagina 2 postate de Carpine ( actuala Camy :) ) . Succes.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/12/2005 03:49


Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Tort de portocale

Mesajde miha1950 » 20/12/2005 05:47

Iti dau eu o reteta buna, mostenita de la mama mea.Succes garantat.
Blatul:6 albusuri spuma+200 g zahar se bat pana se intaresc din nou,6 galbenusuri,coaja de la o portocala, 200 g nuca macinata,o lingura pesmet, o lingura faina. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie,cca30'Blatul rece se taie in doua. Se siropeaza cu sucul de la portocala pe care ai ras-o pt. coaja.
Crema:Pe abur
freci 2 galbenusuri cu 2 linguri zahar pudra,50 g nuca macinata si muiata in putin lapte cald,coaja, zeama si miezul de la o portocala pana se ingroasa..Pana se raceste amestecul acesta freci spuma 200 g unt cu 160 g zahar pudra.Pui treptat cate o lingura din amestecul cu ou in unt, pana se omogenizeaza totul.Pui aceasta crema intre blaturi, iar tortul il imbraci cu frisca(Hulala, batuta dupa instructiuni) si-l ornezi cu felii de la o alta portocala( ai nevioie in total de 3 portocale).

anda74
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 30/12/2005 05:45
Localitate: bucuresti

Mesajde anda74 » 30/12/2005 08:38

:D O retete facuta de mine de fiecare data cand sunt in criza de idei culinare:BLAT:6 oua,1 cana zahar,1 cana faina,1 pliculet praf de copt si rom,vanilie,coaja de lamaie.Se bat ouale cu zaharul,cu mixerul,bine,apoi se pune faina si praful de copt,iar la sfarsit mirodeniile. CREMA:4 OUA,6 LINGURI DE ZAHAR fierte in bai marine,pana se fac o cremuta,apoi cacao 4 linguri si 1 pachet de unt.Se amesteca cu mixerul,dupa care se pun nuci si stafide.Iar la final rom,vanilie.Tortul se orneaza cu frisca si ciocolata topita.Sa aveti pofta! :)

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 07/04/2006 12:06

L-am readus si pe dumnealui in prim plan(asa rascolesc si caietul cu retete inainte de sarbatori!), pt. ca aici am postat candva un excelent tort cu portocale.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori