Pui Sanhai

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Pui Sanhai

Mesajde Nally » 17/11/2005 12:48

Ingrediente:

- Piept pui dezosat - 0,200gr
- Oua - 2 buc
- Sos de soia - 0,020 ml
- Mustar - 0,030 gr
- Sare
- Piper
- Faina
- Ulei -0,200 ml
- Marar

Preparare:

Se taie pieptul de pui bucati subtiri cu grosimea de 1 cm ,ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia ,mustarul ,sarea, piperul, mararul tocat marunt si se bat bine pina se amesteca toate ingredintele. Se iau bucatile de pui si se dau prin faina ,dupa care se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins la foc potrivit, se lasa la prajit pana prind o culoare aurie si se scot pe hartie pergament pentru a se scurge de ulei.

Ps. eu neavand in casa sos de soia ... am inlocuit cu smantana! :wink: Au iesit super! Incercati! Aaa si uitasem eu pregatisem pieptul de pui pentru o saltata .... dar cum am gasit reteta aceasta... m-am reorientat! :D

Pofta buna!!!!
Fişiere ataşate
3.jpg
3.jpg (37.77 KiB) Vizualizat de 19129 ori
2.jpg
2.jpg (43.78 KiB) Vizualizat de 19129 ori
1.jpg
1.jpg (33.83 KiB) Vizualizat de 19129 ori
Ultima oară modificat 17/11/2005 12:51 de către Nally, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Arata foarte foarte bine

Mesajde adi » 17/11/2005 12:51

Ce sa mai spun - arata foarte foarte bine.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/11/2005 01:06

Si au un guust de ti se apleaca mancand! :)

Eu am mai prajit asa si aripioarele de lapui ca imi mai ramasese compozitie! Si alea au iesit super! Cred ca daca puiul e fiert merge dat prin acest amestec aproape tot! :wink:

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 17/11/2005 02:34

Nally, o incerc sigur, numai ca nu stiu cand. :D De cand cu forumul asta, am atatea retete in asteptare...da' o scot eu cumva la capat! :wink:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 18/11/2005 11:32

Foarte bine arata si stiu ca sunt si gustosi. Am mancat la un restaurant chinezesc si am dat o groaza de bani pe el. De acum imi fac acasa :) Si am sa cumpar de la ei sos de soia ca e super bun la gust.
Ai idee cum se face si orezul ala chinezesc cu legume ?

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 22/11/2005 12:42

Andrei nu am facut niciodata orez chinezesc cu legume ... dar uite am gasit in cartea de bucate de pe site aceasta reteta! Sper ca e ceea ce cauti!

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... chinezesc/

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 22/11/2005 11:05

Problema e una si singura. Cum faci de stau boabele alea de parca nici nu s-au cunoscut intre ele ? La mine , dupa ce fierb orezul, sta ca un soi de pasta si nici vorba de stat separat bob cu bob ca la chinezi. Aveti idee cum se face? Ajutooooor :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/11/2005 11:54

eu mai nou cumpar numai orez basmati si nu mi se mai lipeste. asta ar fi o solutie, numai ca e cam scump.
pe unele siteuri am citit ca daca fierbi orezul, il scurgi bine si apoi il tii la frigider cel putin 4 ore si apoi il folosesti in mancaruri iese asa desfacut....dar asta nu am incercat din pacate ca sa-ti spun ceva sigur.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 22/11/2005 11:57

Cum arata orezul asta Basmati ? Unde se gaseste? E in Metro , Billa etc ? Si cam cat costa ? Thanks.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/11/2005 12:09

Am si o reteta testata de orez cu legume si care-mi place foarte mult si il fac des, e de pe alt site cu retete(sper ca nu e o problema).


Ingrediente: 1 cana orez, 5 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 3 catei usturoi, un sfert varza alba, mica, 3 morcovi mari, 1 piept pui, 5 linguri sos soia, 5 linguri bulion, o jumatate cana apa, un ardei foarte iute mai mare, sare


Mod de preparare
Se fierbe orezul, se scurge si se spala.
Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza si morcovii taiati fideluta subtire(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 10 minute la foc rapid.
Apoi se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia. Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat marunt. Cu ardeiul mai fierbe 1 minut. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.

Legumele se servesc langa orez(eu asa am facut) sau amestecati orezul cu legumele. Eu nu le-am amestecat deoarece orezul absoarbe sosul de pe legume si mai tarziu nu e asa bun.


Uitati si o poza, nu e foarte clara, e cu un aparat mai vechi nu foarte performant....
Fişiere ataşate
serv1.gif
serv1.gif (90.43 KiB) Vizualizat de 19033 ori


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori