Prajitura cu zmeura si nuca de cocos

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Prajitura cu zmeura si nuca de cocos

Mesajde pupi » 21/05/2009 12:08

Avem nevoie de

6 oua
250 gr zahar
150 gr nuca de cocos( marunta)
2 linguri de faina
1 budinca de vanilie
esenta de vanilie( optional - doar daca vreti un gust mai pronuntat de vanilie)
400 ml lapte
zahar dupa gust ( aici eu am pus dupa ochi- aprox 100 gr)
200 gr unt
375 gr zmeura( sau mai mult)


Albusurile se separa de galbenusuri.
Se pun albusurile intr-un vas , unde urmeaza sa le batem si galbenusurile se pun intr-o cratita care se va pune mai tarziu pe ochiul de aragaz. Se bat albusurile spuma tare cu 250 gr zahar. Cand albusul este gata , se adauga nuca de cocos amestecata cu cele 2 linguri de faina. Se incorporeaza nuca in albus, cu grija sa nu se sparga albusul prea tare. Se coc doua foi pe dosul tavii unse. Aluatul se va prelinge pe peretii tavii cand va fi in cuptor. Inainte cu vreo 4 minute de a se termina de copt foaia, se scoate din cuptor, se taie cu un cutit , partea care s-a scurs pe pereti si se pune inapoi in cuptor pentru inca 4-5 minute. .
Se lasa foaia pe tava cateva minute ( 2-3) sa se racoreasca usor si sa se poata scoate de pe tava fara a se rupe . Dupa ce foile sant coapte se trece la preparare cremei.
Se freaca galbenusurile cu zahar , dupa gust , se adauga apoi budinca de vanilie si incet 400 ml lapte. Daca vreti sa aveti un gust mai pronuntat de vanilie , acuma se mai poate adauga esenta de vanilie sau vanilina. Se pune la fiert, si cand s-a ingrosat budinca se ia de pe foc. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu untul. Se foloseste mixerul pentru o mai buna alifiere. . Se trece apoi la asamblarea prajiturii.
Se pune in tava folie de plastic si apoi , peste ea se pune prima foaie . Se toarna crema de vanilie si se pune deasupra ,zmeura. Se pune a doua foaie si se acopera prajitura cu folia de plastic. Se da la frigider pentru cateva ore. Se decoreaza cu sirop de zmeura, sau se poate imbraca in crema de vanilie si se poate orna cu zmeura, sau se poate imbraca in frisca. Depinde de imaginatia si gustul fiecaruia.


PS<PS....NOTA MEA____Daca doriti sa nu folositi budinca de vanilie se poate renunta la ea. Se va folosi in locul ei 100 grame de amidon alimentar si vanilie dupa gust restul este la fel
Fişiere ataşate
032.jpg praji zmeura si cocos.jpg
032.jpg praji zmeura si cocos.jpg (51.55 KiB) Vizualizat de 5793 ori
035.jpg praji cu zmeura si cocos.jpg
035.jpg praji cu zmeura si cocos.jpg (48.8 KiB) Vizualizat de 5793 ori
0zm20.jpg
0zm20.jpg (60.45 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm16.jpg
0zm16.jpg (39.7 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm15.jpg
0zm15.jpg (46.48 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm14.jpg
0zm14.jpg (54.47 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm13.jpg
0zm13.jpg (38.56 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm12.jpg
0zm12.jpg (64.19 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm11.jpg
0zm11.jpg (28.31 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm10.jpg
0zm10.jpg (43.82 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm09.jpg
0zm09.jpg (43.05 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm08.jpg
0zm08.jpg (44.73 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm07.jpg
0zm07.jpg (32.69 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm06.jpg
0zm06.jpg (33.64 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm05.jpg
0zm05.jpg (48.03 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm04.jpg
0zm04.jpg (27.85 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm03.jpg
0zm03.jpg (23.21 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm02.jpg
0zm02.jpg (28.92 KiB) Vizualizat de 11007 ori
0zm01.jpg
0zm01.jpg (71.78 KiB) Vizualizat de 11007 ori
Ultima oară modificat 23/06/2013 09:06 de către pupi, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 21/05/2009 12:38

=D> =D> =D> Felicitari !!!!!!!!!!
Arata bestial. Sa o mananci din monitor :buuun: =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 21/05/2009 02:20

Este o prajitura nemaipomenit de gustoasa, eu o fac cu capsiuni dar fara cocos, cred ca cu cocos este si mai buna. :flower:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 21/05/2009 03:09

:vis: :buuun: :buuun: :buuun:
Imagine

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 21/05/2009 05:53

:buuun: :buuun: m-ai lasat salivand :buuun:
mariana

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/05/2009 06:28

Maria M, Alinaraluca, Ady, Mery, multumesc ...deja e si gata =)) =)) ...nici nu ma asteptam sa se termine asa de repede :hug: :hug:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 21/05/2009 10:00

Tre' sa facem cumva sa ne mutam mai aproape una de alta :D . M-ai ucis cu prajitura asta, arata nemaipomenit. :master:
Forever Young

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 21/05/2009 10:33

Felicitari Pupi ,ca de obicei,ne faci sa salivam in fata pozelor :buuun: :buuun: :buuun:

Foile din albus cu nuca(de cocos sau orice fel de nuca),eu le coc in tava cu hartie de copt,ca sa nu pierd nimic din compozitie.Nu stiu daca este ceva diferenta intre cele coapte pe dosul tavii sau in interiorul tavii,poate primele sunt mai uscate :?

O sa incerc cat de curand reteta.E racoroasa,numai buna pentru zilele astea calduroase. :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2009 08:14

Piatralunii- hai in Portland, ploaia parca nu se mai sfarseste, tine din octombrie pana in iunie :x :x , in rest e vara :P :P , .... dar, cel putin ai prajitura cu zmeura :buuun: :buuun: :hug: :hug:

5 august , mersi mult, uneori si eu coc foile in tava, pe hartie , exact asa ca si tine. Acuma voiam sa am foile ceva mai uscate din cauza cremei care lasa multa umezeala.
In felul asta foile se inmoaie exact cat trebuie. Daca as fi copt foile in tava ar fi fost prea moi si dupa ce punem crema se inmuiau si mai tare , nu mai era buna prajitura :wink:
Asa cum ai spus , merge perfect in zilele toride..... cand o scoti din frigider si o mananci asa rece , nu te mai poti opri. :buuun: :buuun: :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/05/2009 09:01

Ce as mai putea comenta
:roll: :roll: :roll:
Felicitari !
=D> =D> =D>
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori