Piept de pui marinat in lapte

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Piept de pui marinat in lapte

Mesajde Leila » 30/09/2009 12:05

Ingrediente:

1-2 bucati piept pui dezosat
4-5 catei usturoi
500 ml lapte
sare, piper alb macinat

Preparare :

Pieptul de pui se taie felii pe lungime . Feliile sa nu fie nici prea groase nici prea subtiri. Intr-un vas se zdrobesc cateii de usturoi peste care se adauga laptele rece . In acest "bait" punem la fragezit bucatile de piept si dam totul la rece pentru circa 3 ore (daca lasati de pe o zi la alta e si mai bine. lapte adaugam cat sa acopere carnea).
Se pune intr-o tigaie 1 lingurita unt (sau se poate folosi 2-3 linguri ulei ) si cand s-a incins punem feliile de piept la prajit . Le prajim la foc iute si cand sunt gata le asezam pe farfurie unde le vom condimenta dupa gust cu sare si piper alb macinat.
Se serveste cu garnitura de cartofi pai , legume sotate ,... , etc,... .

Pofta Buna !!!
Fişiere ataşate
DSCN0058.jpg
DSCN0058.jpg (95.95 KiB) Vizualizat de 10080 ori
DSCN0057.jpg
DSCN0057.jpg (65.68 KiB) Vizualizat de 10080 ori
DSCN0034.jpg
DSCN0034.jpg (44.51 KiB) Vizualizat de 10080 ori
DSCN0033.jpg
DSCN0033.jpg (68.81 KiB) Vizualizat de 10080 ori
DSCN0032.jpg
DSCN0032.jpg (40.23 KiB) Vizualizat de 10080 ori
DSCN0031.jpg
DSCN0031.jpg (79.04 KiB) Vizualizat de 10080 ori

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 30/09/2009 08:57

Foarte interesant, am sa o incerc si pe asta.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 30/09/2009 09:27

:) si eu am sa incerc data viitoare :hug: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 30/09/2009 10:07

chiar daca e dimineata as manca o portie ,arata nemaipomenit :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 30/09/2009 07:25

Trebuie sa fie delicios, parca am mai vazut o reteta si in cartea de bucate, dar cu carnita de porc, nu? tot a ta bineinteles :roll:
:buuun: :buuun: :buuun:
Hai ca incerc si dau de veste.... :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 01/10/2009 10:40

alinaraluca2000 scrie:Foarte interesant, am sa o incerc si pe asta.


merita incercata :wink: al meu sotior ar papa pieptul asa preparat 24 di 24 :P

:flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 01/10/2009 10:40

yaya6 scrie:chiar daca e dimineata as manca o portie ,arata nemaipomenit :hug:


Te astept pe luni la o portie :wink:

:pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 01/10/2009 10:41

yafa scrie:Trebuie sa fie delicios, parca am mai vazut o reteta si in cartea de bucate, dar cu carnita de porc, nu? tot a ta bineinteles :roll:
:buuun: :buuun: :buuun:
Hai ca incerc si dau de veste.... :hug: :flower:


Dap... ai vazut bine :) e ficat fragezit in lapte :wink:

:pup:

Avatar utilizator
monicutza_88
Incepator
Mesaje: 22
Membru din: 10/02/2009 12:28
Localitate: branesti ilfov

Mesajde monicutza_88 » 20/10/2009 12:42

leila as avea vreo doua intrebari legate de aceasta reteta :
1. laptele de tara luat direct de la vaca e mai bun decat cel din magazin pt aceasta reteta?
2. pieptul pe pui poate fi facut si pe gratar sau doar in tigaie?
eu ma gandesc mereu la cel pe care il iubesc
Imagine

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/10/2009 12:53

Si eu o intrebare: cand pui carnea la prajit nu sare uleiul peste tot? Ca eu tot asa patesc (de ex la puiul chinezesc , dupa ce a stat in bait, imi stropeste toata bucataria) :badday:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 7 vizitatori