Papanasi prajiti!

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

anka
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 25/10/2005 11:03

Papanasi prajiti!

Mesajde anka » 25/10/2005 11:32

400 g branza de vaca, 1 lingura faina, 1 lingura gris, 2 oua, ulei pentru prajit, sare, smantana, dulceata
Branza zdrobita cu furculita se amesteca cu faina si grisul, se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine.
Se modeleaza din aceasta compozitie papanasii (rotunzi, cu gaura in mijloc), care se dau prin faina si se pun la prajit in mult ulei bine incins.
Cand sunt rumeniti pe ambele parti, se scot, se pudreaza si se servesc cu dulceata si stropiti cu smantana.
Fişiere ataşate
PIC01042.jpg
PIC01042.jpg (39.79 KiB) Vizualizat de 136455 ori
PIC01044.jpg
PIC01044.jpg (19.06 KiB) Vizualizat de 136459 ori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 25/10/2005 04:24

Am mancat la un restaurant tot acelasi model de papanasi. Foarte gustosi. Erau parca si insiropati usor si aveau si frisca deasupra. Excelenta mancare.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 30/10/2005 03:54

Am facut si eu papanasi ieri ca mi-ai facut pofta anka! :)

Reteta mea e asa:
- 400 gr branza vaca
- 1 ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 virf de cutit de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 4 linguri cu varf de faina
- 4 linguri de gris
- un pic de sare


-se amesteca intr-un castron branza, ouale, zaharul, bicarbonatul stins cu lamaie, praful de sare, se adauga apoi cele 4 linguri de faina, 4 linguri de gris si se amesteca cu lingura de lemn, nu trebuie mixer, eu asa am facut, se freaca totul bine.
- se pune faina pe maini, si din compozitie se iau cu mana bucati de aluat care se fac ca niste gogosele, se preseaza ca sa fie ca fie ca niste mici lipii (nu foarte mari) si cu degetul se face un gol in mijloc (se invarte degetul in centru).
- se dau prin faina si se pun intr-un tuci, sau ceaun (nu in tigaie), in ulei incins ( e foarte important sa fie uleiul incins, ca sa nu fie imbibate de ulei dupa aia), se prajesc (nu mult) pe ambele parti, sa devina maronii-aurii, se scot pe un servetel ca sa se scurga , se pudreaza cu zahar , si cel mai bine merge la ele smantana sau o dulceata mai acrisoara (macese , afine, visine, prune)

Am folosit dulceata de visine si nu le-am pudrat cu zahar.... :)
Fişiere ataşate
4.jpg
4.jpg (35.63 KiB) Vizualizat de 136410 ori
2.jpg
2.jpg (34.59 KiB) Vizualizat de 136410 ori
1.jpg
1.jpg (38.66 KiB) Vizualizat de 136411 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 30/10/2005 04:19

Ultimile poze... :)
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (43.35 KiB) Vizualizat de 136406 ori
6.jpg
6.jpg (23.66 KiB) Vizualizat de 136407 ori

Avatar utilizator
Mitzina
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 10/02/2006 02:21
Localitate: Woodbridge

Mesajde Mitzina » 11/02/2006 03:46

Nally si Anka., Multam pentru retete.... cautam de mult sa fac papanasi :D
Elena

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 11/02/2006 10:07

Eu tre' sa schimb zilele astea uleiul la friteuza asa ca m-ar tenta sa-i fac in ea in primul ulei ca sa nu miroasa a cartofi prajiti :P .Singura dilema e dk ramane vreo aroma care nu s-ar impaca cu viitori mei cartofi prajiti..teoretic nu,nu-i asa? :?:

Simosymo
Incepator
Mesaje: 166
Membru din: 05/02/2006 06:24

PAPANASI DIN LAPTA BATUT SAU IAURT

Mesajde Simosymo » 12/02/2006 10:21

- 200 ml iaurt sau lapte batut, 50 g. gris, 30 g. unt (sau margarina), un ou, un varf de cutit sare, , coaja de lamaie, 3 linguri ulei sau 50 g. unt, 30 g pesmet, zahar pudra si vanilie.

Intr-o craticioara, se freaca bine iaurtul cu oul intreg, untul, sarea, coaja de lamie si grisul. Se trece apoi pe foc (nu direct pe flacara) si se amesteca intr-una 8-10 min., pana fierbe grisul si se ingroasa compozitia.
Intre timp se prajeste putin pesmetul (apropo de pesmet, eu pun mai mult decat scrie in reteta - imi place cand ii servesc sa pun si pesmet pe farfurie) cu 3 linguri de ulei (sau 50 g de unt), apoi se iau cu lingura din compozitie galuste lunguiete, care se asaza la marginea pesmetului(ca sa nu se incarce prea tare), se intorc usor cu lingura, deoarece compozitia este moale si se asaza intr-un vas, unele langa altele (nu suprapuse).
Se pudreaza cu zahar cu vanilie, se introduc in cuptor ( eu nu ii mai introduc in cuptor, fiind inca destul de calzi cand ii termin de facut), unde se lasa 5-6 min. sa se infierbante, apoi se servesc.

POFTA BUNA!

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 28/03/2006 05:43

papanasii mei dupa reteta mea :wink:
Fişiere ataşate
imbracati in ciocolata.jpg
imbracati in ciocolata.jpg (107.79 KiB) Vizualizat de 135430 ori
pregatiti de baia de ulei.jpg
pregatiti de baia de ulei.jpg (163.01 KiB) Vizualizat de 135430 ori
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 28/03/2006 06:52

Zuli si nu ne spui si noua reteta ta?
Arata deliciosi papanasii cu ciocolata! :buuun:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 28/03/2006 07:41

reteta mea este cam la ochiometru dar incerc sa pun cantitatile :
zahar vanilat 2-3 pliculete
brinza de vaci -500 gr
bicarbonat stins -1 lingurita rasa
ou -1 bucata
coaja de lamiie rasa
se amesteca toate ingredientele ,iar la sfirsit se pune faina atit cit sa se poate face papanasul (sa nu fie foarte moale )adica sa se faca guguloaiele si gaura cu degetul (cum e in poza )
cind sint gata se topeste ciocolata si se toana peste ei
sotul meu a pus gem
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori