panettone

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

rita81
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 13/11/2007 11:09
Localitate: brasov,romania
Contact:

panettone

Mesajde rita81 » 26/11/2007 11:52

Buna, fetelor.
De Craciun as vrea sa fac un panettone. Am gasit reteta tradusa de cineva de pe un site italian numai ca nu prea inteleg cum e cu "pasta madre". Cine a facut vreodata nu are o reteta mai simpla? Trebuie sa exersez pana atunci. Va multumesc.
rita81

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/11/2007 12:06

Rita cu pasta madre e treaba complicata .. eu nu am facut.o dar am tot citit ici si colo ... dc vrei sa te apuci eu iti mai traduc din experientele gospodinelor de pe forumul italian...

pe linga traducerea de aici http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... =panettone

iti mai traduc si cum se face pasta madre ... tb sa citesc cu cite zile inainte tb sa incepi sa o "cocolosheshti" ca asta e treaba lunga ....

insa dupa mine este o munca de sclav ... nu stiu dc merita atita efort, in plus nu ai mare siguranta ca iti va iesi: nu ai faina de manitoba, adica de griu canadian .. care este o faina puternica ...

mai este o reteta fara pasta madre .. doar cu o maia ( numita biga ) nu ai nevoie de atit de multe zile ca sa faci un panettone ...

zilele astea iti traduc si celelalte retete dc vrei ... o sa le agatz la discutia veche cu traducerea facuta pt PARADIS ... deci reteta de panettone cu biga, reteta pt biga si cea pt pasta madre .... cu link catre forumul italian unde vei gasi pozele ....

rita81
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 13/11/2007 11:09
Localitate: brasov,romania
Contact:

Mesajde rita81 » 26/11/2007 12:27

Crista, am gasit si eu traducerea pt Paradis dar parca este prea complicat. As vrea ceva mai simplu... Sotzului meu i s-a pus "pata" ca vrea panettone. Si eu sunt curioasa de o asemenea experientza. Am mancat anul trecut din comert. Oare iese mai bun? Nu conteaza ca stau 3 zile sa-l fac.
rita81

rita81
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 13/11/2007 11:09
Localitate: brasov,romania
Contact:

Mesajde rita81 » 26/11/2007 12:28

Crista, am gasit si eu traducerea pt Paradis dar parca este prea complicat. As vrea ceva mai simplu... Sotzului meu i s-a pus "pata" ca vrea panettone. Si eu sunt curioasa de o asemenea experientza. Am mancat anul trecut din comert. Oare iese mai bun? Nu conteaza ca stau 3 zile sa-l fac.
rita81

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 26/11/2007 12:52

Iata doua retete de Panettone!Sper sa te ajute!
Fişiere ataşate
IMG_0147.JPG
IMG_0147.JPG (67.44 KiB) Vizualizat de 12482 ori
IMG_0146.JPG
IMG_0146.JPG (69.81 KiB) Vizualizat de 12485 ori

rita81
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 13/11/2007 11:09
Localitate: brasov,romania
Contact:

Mesajde rita81 » 26/11/2007 01:01

Arata bine. Multumesc, Albinuzza. Sper sa si iasa. Daca iese iti trimit si tie o felie. :)
rita81

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/11/2007 01:03

Mai eu nu stiu ce sa zic .. munca e de titan iar rezultatul e dupa noroc ... eu nu o sa il fac niciodata in viata stiu asta de acum .. pt ca nu merita efortul .. si nici nu cunosc pe nimeni care sa il faca .. toata lumea il cumpara de la magazin sau dc il vor asa mai traditional de a brutar / cofetar direct ... Pentru ca reteta originala este cea cu pasta madre sau in cel mai fericit caz numai cu maia ... orice reteta facuta direct cu drojdie de bere nu iti va da ceva care sa fie atit de pufos ca panettone original ci un cozonac copt in forma inalta ..... Apoi sa ma scuze albinutza dar retetele alea doua nu au nici cea mai mica legatura cu reteta de panettone inafara formei.. in panettone nu se pune nici iaurt si nici smintina .... sau cel putin eu inca nu am citit nici o reteta care sa le cuprinda ...

o sa mai caut ceva retete .. o sa mai traduc si adaug la traducerea aia pt paradis ...

rita81
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 13/11/2007 11:09
Localitate: brasov,romania
Contact:

Mesajde rita81 » 26/11/2007 01:04

Crista, astept retetele de care ziceai la acea maia. De Sf. Nicolae vreau sa fac primul panettone ca pana la Craciun sa exersez.
rita81

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/11/2007 01:05

aha .. ok ..
miine a sunt mai linistita dimineata traduc ...

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 26/11/2007 01:06

Am pus si eu ce aveam:)
Sunt foarte curioasa ce va iesi si as vrea si eu o reteta ca poate testez:)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori