Fursecuri cu crema de zahar ars

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Fursecuri cu crema de zahar ars

Mesajde alina_i » 20/10/2009 01:27

Ingrediente pentru fursecuri:
2 oua,
6 linguri zahar tos,
9 linguri ulei,
1 lingurita amoniac alimentar,
sucul unei jumatati de lamaie,
coaja de la 1/2 lamaie,
faina.

Ingrediente pentru crema:
200gr unt (80%grasime),
300 gr zahar tos,
4 linguri faina sau amidon alimentar,
1+1 cana apa,
o fiola esenta de rom.

Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii.
Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana.
Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme.
Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute.

Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel.

Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat.

Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece.
De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase.
Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des.
Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza.
Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom.

Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
f12.JPG
f12.JPG (52.08 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f11.JPG
f11.JPG (26.99 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f10.JPG
f10.JPG (41.91 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f9.JPG
f9.JPG (37.57 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f8.JPG
f8.JPG (42.35 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f7.JPG
f7.JPG (28 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f6.JPG
f6.JPG (41.93 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f5.JPG
f5.JPG (33.59 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f4.JPG
f4.JPG (33.38 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f3.JPG
f3.JPG (25.18 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f2.JPG
f2.JPG (27.42 KiB) Vizualizat de 20249 ori
f1.JPG
f1.JPG (43.31 KiB) Vizualizat de 20249 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 20/10/2009 01:53

ce bine arata, parca sunt din reviste
ImagineImagineImagine

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 20/10/2009 02:20

Alina, unde le lasi la rece? :buuun: Cumva pe geam? :wink:
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 20/10/2009 02:25

Cum arata :roll: nu stiu daca mai apuca a doua zi...
mariana

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/10/2009 02:59

Cred ca sunt mai bune a doua zi...daca mai apuca !
Imi lasa gura apa... numai cand le-am vazut, iar cand am citit reteta, deja am simtit gustul lor...
:roll: :roll: :roll: :roll:
Nu cred ca mai ai vre-o bucata.
Ceva firimituri...vre-un vas de lins...
Musai != adica trebuie sa le fac !
:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 20/10/2009 04:39

alinaraluca2000 scrie:ce bine arata, parca sunt din reviste


Alina, multumesc! Esti draguta! :hug: :pup: :flower:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
michellesanda
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 15/05/2009 10:33
Localitate: Valenii de Munte
Contact:

Mesajde michellesanda » 20/10/2009 04:46

:buuun: super bine arata!

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 20/10/2009 04:48

lilianacostache scrie:Alina, unde le lasi la rece? :buuun: Cumva pe geam? :wink:


Liliana draga, avand in vedere vehicolul pe care tocmai ti l-ai achizitionat - vezi avatarul :lol: , intentia vadita a mesajului precum si distanta periculos de mica dintre domiciliile noastre :x nu am decat sa aleg dintre singurele doua variante:
1 - ori le ascund in cea mai secreta pititoare :vis:
2 - ori fac portie dubla si astept sa vad care mai doreste - care mai pofteste 8)

Scenariile sunt oricum pentru viitor :lol: Respectivele fursecuri au aterizat de luni dimineata in frigiderul copiilor personali - na ca am divulgat si pititoarea :blushing:

Oricum, daca ai drum prin zona, te astept cu mare drag!
:hug: :hug: :hug:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 20/10/2009 04:53

mery scrie:Cum arata :roll: nu stiu daca mai apuca a doua zi...


Musai trebuie sa apuce a doua zi :wink: ca altfel fursecurile sunt cam tari si cand musti iese toata crema :P
Eu am o metoda care nu da gres: le umplu cu crema mai spre seara :lol:
Mancam unul-doua unse cu crema ca sa ne treaca pofta si sa putem dormi linistiti :P
Si-apoi a doua zi, restul :clipocit: cand devin tocmai buna de devorat :wink:

Metoda este valabila numai daca copiii au peste 18 ani :P =))

:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 20/10/2009 05:00

lucia_bp scrie:Cred ca sunt mai bune a doua zi...daca mai apuca !
Imi lasa gura apa... numai cand le-am vazut, iar cand am citit reteta, deja am simtit gustul lor...
:roll: :roll: :roll: :roll:
Nu cred ca mai ai vre-o bucata.
Ceva firimituri...vre-un vas de lins...
Musai != adica trebuie sa le fac !
:master: :master: :master:


Lucia, asa cum ai intuit, nu mai este nici macar o firimiturica :shock:
Multe-au fost - ca am facut portie dubla :lol: - niciuna n-a mai ramas :x
Cand ajung copiii la camin, toti prietenii vin in vizita si fac impreuna inventarul gentii frigorifice :clipocit: si cum un prieten nu poate fi refuzat... cutia in care au fost prajiturile, este prima care se spala :wink:

:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori