Chifle dovleac

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chifle dovleac

Mesajde lucia_bp » 21/01/2014 02:39

Bune :buuun: Bunee :buuun: :buuun: Tare bune :buuun: :buuun: :buuun:

Le mananci pe nerasuflate :roll: ...asa ca pregatiti-va din timp, sa aveti la indemana, un ceai cald...


Ingrediente

-300 g pulpa de dovleac
-25 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
-1 lingurita zahar
-250 ml lapte, caldut
-500 g faina
-1 lingurita sare
-2 linguri ulei

Pentru uns: 1 galbenus usor batut cu 1 lingurita de lapte

Preparare

Curatati dovleacul de coaja si de samburi cu casuta lor cu tot.
Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite.
Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure.

Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi diluati cu 1 lingura lapte caldut si lasati 10 min sa creasca, in loc cald.
Separat, cerneti faina, adaugati piureul de dovleac, drojdia activata, tot cate putin din laptele caldut in care ati dizolvat sarea, iar la sfarsit, uleiul.
Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in 8 bucati, de aprox 100 g fiecare si modelati sub forma de bile.
Luati cate o bucata de aluat si legati de jur- imprejur cu o sfoara de bucatarie mai groasa, intai impartind bila in 4, apoi inca o data in 4, formand astfel 8 segmente pe circumferinta, asemanatoare celor unui dovleac rotund.
* Nu strangeti foarte tare sfoara pentru ca aluatul va mai creste si la final ea trebuie sa fie vizibila ca sa poata fi scoasa.
Transferati distantat bine ( aluatul creste mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Ungeti delicat cu galbenus usor batut cu lapte.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar, lasati la racit, apoi indepartati cu grija ata.

Chiflele sunt aromate, pufoase si moi, chiar si dupa cateva zile.

Serviti la micul dejun sau cina, simple sau alaturand miere, dulceata, etc si un ceai fierbinte sau lapte/ iaurt / sana.
Fişiere ataşate
cimg7648.jpg
cimg7648.jpg (77.05 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7656.jpg
cimg7656.jpg (65.6 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7659.jpg
cimg7659.jpg (82.38 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7669.jpg
cimg7669.jpg (72.53 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7676.jpg
cimg7676.jpg (66.19 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7688.jpg
cimg7688.jpg (63.84 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg7733.jpg
cimg7733.jpg (85.72 KiB) Vizualizat de 3464 ori
cimg8000.jpg
cimg8000.jpg (74.05 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0023.jpg
dsc_0023.jpg (62.59 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_1126.jpg
dsc_1126.jpg (52.84 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0030.jpg
dsc_0030.jpg (68.1 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0065.jpg
dsc_0065.jpg (61.36 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0066.jpg
dsc_0066.jpg (74.66 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0067.jpg
dsc_0067.jpg (66.56 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0077.jpg
dsc_0077.jpg (77.68 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0078.jpg
dsc_0078.jpg (102.77 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0104.jpg
dsc_0104.jpg (86.74 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0105.jpg
dsc_0105.jpg (92.68 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0119.jpg
dsc_0119.jpg (98.32 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0120.jpg
dsc_0120.jpg (86.68 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0106.jpg
dsc_0106.jpg (85.98 KiB) Vizualizat de 3464 ori
dsc_0080.jpg
dsc_0080.jpg (81.73 KiB) Vizualizat de 3464 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 21/01/2014 07:28

Cat de bine arata Lucia =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
Am ramas uitandu-ma la ele cu o mare :lol: pofta Superba ideea! :flower: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/01/2014 07:49

Cunosc painicile cu dovleac, sant tare bune( imi place dovleacul mult ).....idea cu ata e super faina, imi place nespus de mult....Lucia =D> =D> :master: :master: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 21/01/2014 08:43

Sunt frumoase si rumene, deosebit de gustoase pregatite astfel cu dovleac. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/01/2014 08:44

Lucia,ce frumoase ti-au iesit! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 21/01/2014 09:08

Ce frumoase sunt!!!!! =D> =D>
N-am incercat niciodata, dar la cum arata sunt sigura ca as manca pe nerasuflate!!! :)

:hug: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/01/2014 11:53

Ce frumoase Lucia :master: :master: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 22/01/2014 08:10

:o :o :o :o :o O reteta minunata :master: :master: :master: :master: :master:
=D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/01/2014 08:12

Foarte frumoase au iesit !!


=D> =D> =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/01/2014 11:51

Superbe ...niste chifle mai deosebite!!! =D> :buuun: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori